Na aerodromu u Njemačkoj pronađena nevjerovatna svota novca

FOTO: UNSPLASH

Muškarac čiji je kofer bio pokušao je ući u zrakoplov, ali istražitelji su po prtljazi znali njegov identitet te su ga zaustavili.

BILD.BA | 7. VELJAČE 2024. | 08:15
IZVOR: Index.hr

Krajem prosinca tijekom sigurnosne provjere u zračnoj luci München carinici su u koferu pronašli ukupno 1.4 milijuna eura. Kako prenosi Fenix-magazin, zaposlenici zaštitarske tvrtke rendgenski su pregledali kofer, što je rutinska mjera, te su primijetili novčanice.

Zaštitarska tvrtka odmah je obavijestila carinu u zračnoj luci, koja je prebrojala novac i došla do "nevjerojatno visoke svote" od 1.4 milijuna eura.
"Kada napuštate zemlju izvan EU, svi iznosi iznad 10.000 eura moraju se prijaviti na carini", kaže glasnogovornik carinskog istražnog ureda.

Zaustavljen pri ulasku u avion


Muškarac čiji je kofer bio pokušao je ući u zrakoplov, ali istražitelji su po prtljazi znali njegov identitet te su ga zaustavili.

Na zahtjev javnog tužitelja istražni sudac okružnog suda u Landshutu naredio je zapljenu gotovine. Muškarcu su oduzeta i dva mobitela te mu je izrečena mjera istražnog zatvora.

Istog su dana istražitelji pretražili stan 44-godišnjaka u četvrti Fürstenfeldruck. Tamo su pronašli gotovinu i aparat za brojanje novca.

VIŠE IZ RUBRIKE:
VIŠE NA TEMU:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Podržavate li Milanovićevu kandidaturu?
Da, svakako, on je super
Ne! Ovo je grozno što radi
Ma boli me briga
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.