Muškarac koji je u Francuskoj napao djecu kod sebe je imao molitvenik i križ, zazivao je Isusa tijekom napada

Tijekom napada na djecu u parku Sirijac je zazivao ime Isusa Krista. 

BILD.BA | 8. LIPNJA 2023. | 21:07

Tragedija u četvrtak ujutro u francuskom gradu Annecyju gdje je Sirijac nožem teško ozlijedio četvero djece i dvoje odraslih.

U gradskoj prefekturi Haute-Savoie, u blizini Pont des Amours, poznatog mjesta na kojima su se turisti svakodenvno fotografirali odzvanjao je plač za stradalom djecom. Bili su to, ovoga puta, krici straha i boli. Muškarac u tridesetim godinama, tetoviran na listovima, sa slušalicama u ušima i s nožem u ruci, bez prethodne naznake da je riječ o nesuvislom muškarcu napao je i ozlijedio četvero djece dok su se zabavljala, u dobi od dvadeset dva mjeseca do tri godine, te dvije odrasle osobe.

Vrlo brzo nakon pokolja napadač je pobjegao, a za njim su se u potjeru dali čovjek koji je svjedočio krvoproliču i dva službenika gradske čistoće. Policija je odmah uhitila bjegunca, a jedan od njih je ispalio hitac koji je nenamjerno pogodio svjedoka na mjestu događaja, prema tužiteljici Annecyja Line Bonnet-Mathis, javlja Le Monde.


Nakon napada cijelo je mjesto bilo zatvoreno, a djeca su zamoljena da se zaključaju sa svojim učiteljima u školi. "Bilo je puno emocija, puno straha u školi", rekao je gradonačelnik Annecyja, François Astorg, koji je odmah stavio na raspolaganje psihološku jedinicu.

Švedski dnevni list Aftonbladet piše kako je Sirijac (31) imao je stalnu dozvolu boravka u Švedskoj na temelju prava na azil. U međuvremenu je nekoliko puta zatražio švedsko državljanstvo, ali je svaki put odbijen. Posljednji zahtjev uputio je prošlog ljeta, no taj slučaj još nije riješen.

List navodi kako je napadač "živio urednim životom", a jedini kontakt s pravosudnim sustavom imao je prije nekoliko godina kad je kažnjen globom zbog zloporabe socijalnih naknada i stipendija.

I dalje je prijavljen u jednom manjem gradu u zapadnoj Švedskoj, gdje je živio s 26-godišnjom suprugom i zajedničkim djetetom. Njegova žena tvrdi da o njemu ne zna ništa već četiri mjeseca.

Aftonbladet piše kako je napadač iz Annecyja prilikom uhićenja kod sebe imao križ i kršćanski molitvenik, a u svom zahtjevu za stalnim boravkom u Francuskoj navodno se izjasnio kao "kršćanin iz Sirije".

Tijekom napada na djecu u parku Sirijac je zazivao ime Isusa Krista.

U javnost je procurila snimka koja je toliko uznemirujuća da je nećemo objaviti. Na snimci se jasno vidi kako napadač šeta oko dječjeg igrališta i traži žrtve svog pohoda.

Bivši francuski nogometaš Anthony Le Tallec na licu mjesta vidio je ljude koji su bježali.

"Bio sam iznenađen, ali sam nastavio dalje i vidio muškarca kako dolazi ispred mene. On je bio na travi. Policajci su bili iza njega nekih pet ili deset metara i nisu ga mogli sustići. Maknuo sam se s puta i vidio da ide ravno prema muškarcima i ženama i napada. Napao je starca, jednom ga je probo nožem. Policija je bila iza njega i nisu ga mogli stići", rekao je Le Tallec, piše Direktno.hr.

VIŠE IZ RUBRIKE:
VIŠE NA TEMU:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Kolika bi trebala biti minimalna plaća u BiH
Barem 1000 maraka
Oko 1200 maraka
1500 maraka ili više
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.