MUP ŽZH dobio 30 novih policajaca, Ante Vukoja proglašen kadetom generacije

Opći uspjeh XVII. generacije bio je vrlo dobar, a prisegu će obaviti već u ponedjeljak.

FENA | 9. LIPNJA 2023. | 12:22

U Agenciji za školovanje i stručno usavršavanje kadrova (AEPTM) danas je u čin policajca promovirano 30 kadeta Ministarstva unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke (MUP ZHŽ).

Program temeljne obuke kadeta trajao je osam mjeseci, a bio je podijeljen u tri faze: teorijska nastava s praktičnim vježbama, praktična obuka u ustrojbenim jedinicama Uprave policije MUP-a ŽZH i polaganje završnog ispita.

- Prije svega, treba reći da je njihov put bio dug, oni su prošli proceduru izbora za kadeta, a nakon toga i obuku, a danas smo ovdje na završnom činu. Oni će preuzeti jednu vrlo odgovornu dužnost jer poziv koji su odabrali je častan i izazovan – rekao je ravnatelj AEPTM-a Marko Vujević.


Opći uspjeh XVII. generacije bio je vrlo dobar, a prisegu će obaviti već u ponedjeljak.

- Nadam se da će znanje i vještine koje su stekli ovdje znati primijeniti u praktičnom dijelu prilikom obavljanja svojih zadaća. Također, nadam se da će ovi mladi ljudi doprinijeti jačanju sigurnosnog sustava policije u toj županiji, odnosno cijelom prostoru BiH. Oni su mladi i mislim da su puni entuzijazma da se dokažu na samom terenu kroz odgovaran rad – istaknuo je Vujević.

Ravnatelj policije MUP-a ŽZH Ivan Brkić u svom govoru je iskazao zadovoljstvo i ponos što županijski MUP dobiva 30 novih policijskih službenika.

- Ja sam danas izrazito ponosan što smo uspjeli okončati obuku i prijem kadeta, za koje već u ponedjeljak imamo organiziranu prisegu. Oni su izabrali poziv, a ne posao, policijskog službenika i nadam se da su toga svjesni – kazao je.

Nastavničko vijeće Agencije kadetom generacije proglasilo je Antu Vukoju.

VIŠE IZ RUBRIKE:
VIŠE NA TEMU:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Očekujete li promjene nakon Lokalnih izbora koji će u BiH biti u listopadu?
Ne, sve će ostati isto
Ma kakve promjene, može samo gore
Očekujem promjenu na bolje
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.