MUP HNŽ: U Mostaru postavljene 43 sigurnosne kamere, u planu ih je još 20

FOTO: FENA

Video nadzori su postavljeni na frekventnijim raskrsnicama u gradu

FENA | 21. SVIBNJA 2023. | 15:43

Na području Mostara postavljene su 43 sigurnosne kamere, a po navodima iz MUP-a HNŽ njima se evidentira oko 20 posto od ukupnog broja prometnih prekršaja na području tog grada.

Kamere su uvezane u sistem Operativnog centra PU Mostar, tako da dežurni operativni policijski službenik ima 24 sata nadzor nad njima.

– Video nadzori su postavljeni na frekventnijim raskrsnicama u gradu tako da se mogu evidentirati vozači koji se ne pridržavaju prometnih znakova i svjetlosne signalizacije. Isto tako, imamo sistem kamera koji evidentiraju neregistrirana vozila – kazao je Feni glasnogovornik MUP-a HNŽ Ljudevit Marić.


Dodao je kako sistem video nazora omogućuje i rješavanje teških krivičnih djela, odnosno da se može koristiti u kriminalističkoj istrazi.

Marić kaže kako se video nadzorom evidentira oko 20 posto od ukupnog broja učinjenih prekršaja u prometu na području Mostara te da je u planu da se u narednom periodu postavi još 20 sigurnosnih kamera.

VIŠE IZ RUBRIKE:
VIŠE NA TEMU:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Što mislite o Simpsons predictionsu?
Vjerujem u sve to jer je previše slučajnosti
Ma nema od toga ništa
Hmmmmm, štogod pogode ostalo narod doda
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.
Ovu stranicu štiti reCAPTCHA. Primjenjuje se Googleova Politika privatnosti i Uvjeti pružanja usluge.