MUP HNŽ-a upozorava medije: 'Prestanite dolijevati ulje na vatru'

Napetost sve više raste.

BILD.BA | 9. TRAVNJA 2024. | 17:26
IZVOR: FENA

Ministar unutarnjih poslova HNŽ-a Marijo Marić pozvao je medije koji ovih dana izvještavaju o napadima u Stocu i Mostaru, da se suzdrže od senzacionalističkih napisa te da "ne dolijevaju ulje na vratu".

U priopćenju za javnost MUP HNŽ-a je odbacio, kako se navodi, sve dezinformacije, insinuacije i nesuvisle optužbe, posebno navode s neprovjereno objavljenim pogrešnim imenima sudionika događaja nad kojima se intenzivno provodimo istražne radnje.

"Neodgovorno istupanje u javnost, politiziranje ponukano prikupljanjem jeftinih političkih bodova, kao i medijsko izvještavanje koje krši osnovne novinarske etičke kodekse pa i zakon, opasno usložnjavaju ionako visoke napetosti i ministar unutarnjih poslova Marijo Marić poziva sve dionike takva javnog komuniciranja na odgovorno ponašanje unutar zakonskih odrednica", poručili su iz županijskog MUP-a.MUP je Zakonom spriječen iznositi podatke unutar tekuće istrage

Ministar unutarnjih poslova HNŽ-a Marijo Marić kazao je da Uprava policije MUP-a HNŽ-a, u koordinaciji sa Županijskim tužiteljstvom Mostar intenzivno radi na utvrđivanju okolnosti događaja i utvrđivanju identiteta izvršitelja i u Mostaru i u Stocu, u istrazi koja je već dala konkretne operativne rezultate.

Međutim, za razliku od spomenutih pojedinaca, MUP je Zakonom spriječen iznositi podatke unutar tekuće istrage, do trenutka kada će moći istupiti sa svim relevantnim činjenicama, stoji u priopćenju.

Dvostruka mjerila javnosti: Napad u Stocu 'važniji' od onoga u Mostaru?

"Po okončanoj kriminalističkoj obradi javnost ćemo upoznati sa svim potrebnim pojedinostima u oba slučaja, a ovim putom pozivam i medije i pojedince koji se osjećaju pozvanima komentirati predmetne događaje da se suzdrže od ostrašćenosti i 'dolijevanja ulja na vatru' jer ti postupci neminovno vode dezavuiranju javnosti što potencijalno može polučiti dodatne negativne učinke i proširiti razmjere ionako neželjena stanja", izjavio je ministar Marić.

Dodao je kako su unutarnji poslovi resor kojemu je u zadatak stavljena sigurnost Županije i kako "iznošenje nepotpunih, netočnih i izmijenjenih informacija povlači za sobom i zakonsku odgovornost, ali i kako može poremetiti tijek istrage koju policija provodi sukladno profesionalnim standardima".


VIŠE IZ RUBRIKE:
VIŠE NA TEMU:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Kako će Hrvatska proći na Euru?
Osvojit će ga
Bit će u top 4 reprezentacije
Neće napraviti ništa posebno
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.