Mostar: S lažnom diplomom se zaposlio u MUP-u

Optužnica je u cijelosti potvrđena od strane suca za prethodno saslušanje Općinskog suda u Mostaru

BILD.BA | 18. SVIBNJA 2023. | 17:02

Županijsko tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije je dana 11.04.2023. godine podiglo optužnicu protiv H.B. (1979.), iz Mostara, zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Krivotvorenje isprave iz čl. 373. st.2. u vezi sa st.1. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine (KZ F BiH)-
Optužnica je u cijelosti potvrđena od strane suca za prethodno saslušanje Općinskog suda u Mostaru.

-Naime, optužnicom se H.B. tereti da je dana 14.04.2021 godine u Mostaru, prilikom prijave na Javni natječaj od 03.04.2021. godine za prijem namještenika na radno mjesto Viši referent VKV automehaničar u Odjelu prometne tehnike naoružanja i tehničke zaštite MUP-a HNŽ/K Mostar, predao ovjerenu presliku diplome o završenoj srednjoj stručnoj školi, izdatu od strane JU Mješovita srednja saobraćajna škola u Sarajevu, na koje radno mjesto je i izabran, a nakon čega je u fazi provjere validnosti priložene diplome utvrđeno da imenovani ne prolazi kroz evidencije navedene škole, odnosno, da ista nije izdala navedenu diplomu, što mu je bilo poznato, te je tako, na taj način, lažnu javnu ispravu uporabio kao pravu, čime je počinio kazneno djelo Krivotvorenje isprave iz čl. 373. st.2. u vezi sa st.1. KZ F BiH, priopćilo je Tužiteljstvo HNŽ.

Dana 22.05.2023 godina u Općinskom sudu u Mostaru održat će se ročište radi izjašnjenja o krivnji optuženog H.B.


VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Što mislite o Simpsons predictionsu?
Vjerujem u sve to jer je previše slučajnosti
Ma nema od toga ništa
Hmmmmm, štogod pogode ostalo narod doda
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.
Ovu stranicu štiti reCAPTCHA. Primjenjuje se Googleova Politika privatnosti i Uvjeti pružanja usluge.