Mostar najavljuje kampanju 'One Billion Rising': Plesom protiv nasilja nad ženama

FOTO: DNEVNIK.BA

Tijekom prošlogodišnje kampanje u svijetu održano je više od 1.200 umjetničkih i aktivističkih događaja s jednim ciljem – podizanja globalne svijesti o pravima žena i borbi protiv svih oblika nasilja nad djevojčicama, djevojkama i ženama.

BILD.BA | 12. VELJAČE 2024. | 10:44
IZVOR: FENA

Plesna revolucija "One Billion Rising" je kampanja koja se od 2012. godine održavana globalnoj razini i ima za cilj borbu protiv svih oblika nasilja nad djevojčicama, djevojkama i ženam, a kako je Mostar dio ove kampanje, plesna revolucija u tom gradu će se održati 17. veljače na Španjolskome trgu, s početkom u 13 sati.

Kao i svake godine do sada, plesnu revoluciju će podržati mostarski plesni klubovi: PS Flash Mostar, B-Dance, MO-stars, Erigo-D, Koroleva, Mostarske mažoretkinje i Zrinjski.

U sklopu kampanje bit će održana i edukativna radionica za mlade djevojke koju će voditi Marjana Tomaš, psihologinja u Američkom kutku 14. veljače u 18.15 sati.


Organizatori One Billion Rising Mostar 2024 su Vijeće mladih Grada Mostara, Američki kutak Mostar, Udruženje Centar za razvoj i edukaciju "Hera" i Inicijativa građanki/na Mostar.

Svi oni, ovom kampanjom žele "ustati za slobodu i još glasnije reći STOP nasilju nad ženama, djevojkama i djevojčicama, ali i svakom drugom obliku nasilja".

Podsjećaju kako je tijekom prošlogodišnje kampanje u svijetu održano više od 1.200 umjetničkih i aktivističkih događaja s jednim ciljem – podizanja globalne svijesti o pravima žena i borbi protiv svih oblika nasilja nad djevojčicama, djevojkama i ženama.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Tko će biti idući predsjednik Sjedinjenih Država
Trump
Biden
Svejedno mi je
Netko treći
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.