Mostar: Izložbom fotografija otvoren Šantićev festival djece pjesnika

FOTO: 'PROSVJETA' MOSTAR

Za danas je planiran posjet grobu Alekse Šantića, a zatim zajedničko druženje i čitanje poezije

BILD.BA | 27. SVIBNJA 2023. | 11:09
IZVOR: FENA

Deseti jubilarni Šantićev festival djece pjesnika otvoren je u petak navečer u prepunoj galeriji spomen kuće Svetozara Ćorovića izložbom fotografija sa svih prethodnih festivala.

Nakon izložbe u bašti Ćorovića kuće upriličena je i pjesnička večer, priopćili su organizatori.

Za danas je planiran posjet grobu Alekse Šantića, a zatim zajedničko druženje i čitanje poezije u sklopu tradicionalnog recitala u Šantića parku te otvaranje dokumentarne izložbe o Svetozaru Ćoroviću.


Festivalsko finale održat će se večeras u 19 sati u prostorijama Yunuz Emre instituta gdje će biti proglašeni pobjednici i dodijeljene nagrade najuspješnijima.

"Ono što posebno naglašavamo jeste da je festival regionalnog karaktera i da kroz godišnji konkurs prođe i preko 2000 radova učenika osnovnih škola od kojih na kraju finalisti dobiju priliku posjetiti Mostar, uživati u našem gradu, družiti se i naučiti nešto novo o Šantiću, Mostaru te povijesti i baštini koju njegujemo", navodi se u priopćenju.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Očekujete li promjene nakon Lokalnih izbora koji će u BiH biti u listopadu?
Ne, sve će ostati isto
Ma kakve promjene, može samo gore
Očekujem promjenu na bolje
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.