Mostar dobio novu zračnu liniju: Hercegovačko središte povezano s jugom Italije

Uskoro se očekuju i novi letovi koji bi u potpunosti mogle promijeniti ekonomski sliku mostarskog aerodroma ali i čitave Hercegovine.

BILD.BA | 10. SVIBNJA 2023. | 12:28

Nakon što je mostarski aerodrom uspostavio prvu redovitu zračnu liniju sa Zagrebom na kojoj zrakoplov Croatia Airlinesa prometuje tri puta tjedno, uskoro dolazi i avioprijevoznik Lumiwings koji će Mostar zračnom linijom povezati s jugom Italije.

Uspostavu novog leta je zajamčio ugovor koji je mostarski aerodrom jučer potpisao s avioprijevoznikom Lumiwings, pa će tako najveći hercegovački grad od 3. lipnja službeno biti povezan s jugom Italije, odnosno gradom Foggia u regiji Puglia.

Iako se očekuje da će ovim letom dolaziti veliki broj hodočasnika iz Italije koji su najbrojniji posjetitelji Međugorja i Mostara, zbog jakih veza s ovom zemljom se očekuje i značajan broj odlazaka posebno u ljetnom razdoblju kada mnogi žele ljetovanje provesti u talijanskoj regiji.


Svi koji žele putovati na jug Italije svoj let s Lumiwingsom već mogu rezervirati na www.lumiwings.com ili u poslovnici Fortuna Tours u Mostaru, te planirati nezaboravnu avanturu u Pugliji.

Nevjerojatna regija južne Italije je poznata po prekrasnim plažama Jadranskog mora, te povijesnim znamenitostima poput Katedrale Santa Maria di Foggia, gdje posjetitelji upijaju autentičnu atmosferu slikovitih ulica, gdje ne treba propustiti lokalne specijalitete i vrhunska vina Puglia.

U tijeku su pregovori i da drugim aviokompanijama među kojima je i Ryanair, najveći niskotarifni avioprijevoznik u Europi, te se uskoro očekuju i novi letovi koji bi u potpunosti mogle promijeniti ekonomski sliku mostarskog aerodroma ali i čitave Hercegovine.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Očekujete li promjene nakon Lokalnih izbora koji će u BiH biti u listopadu?
Ne, sve će ostati isto
Ma kakve promjene, može samo gore
Očekujem promjenu na bolje
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.