Milanovićev nekada blizak suradnik mora u zatvor i još će mu uzeti hrpu love

Oboje su su presudom zagrebačkog Županijskog suda dobili dobili i zabranu obnašanja dužnosti od po pet godina

BILD.BA | 21. OŽUJKA 2023. | 19:59

Tomislav Saucha, bivši šef kabineta Zorana Milanovića u vrijeme dok je Milanović bio SDP ov premijer i Sandra Zeljko, tajnica u više Vlada, moraju u zatvor. Odlučio je tako, kako se neslužbeno doznaje, Vrhovni sud, odbivši žalbe i njih dvoje i tužiteljstva na nepravomoćnu presudu u aferi Dnevnice. Time je presuda zagrebačkog Županijskog suda kojom je Saucha osuđen na tri, a Sandra Zeljko na četiri i pol godine zatvora postala pravomoćna, piše Večernji.hr.

Oboje su su presudom zagrebačkog Županijskog suda dobili dobili i zabranu obnašanja dužnosti od po pet godina, a solidarno moraju vratiti oko 600.000 kuna. Uz to Sandra Zeljko sama mora vratiti još oko 350.000 kuna, a zajedno moraju platiti i troškove sudskog postupka od po 28. 565 kuna svaki.

Njih su dvoje bili optuženi za više kaznenih djela. Konkretnije Saucha za četiri, a Sandra Zeljko za šest. Pojednostavljeno rečeno, teretili su se da su krivotvorili 190 putnih naloga te tako iz proračuna od 2013. do 2016. godine izvukli nešto malo manje od milijun kuna. Taj su novac podijelili između sebe, a tijekom postupka oboje su nijekali krivnju.


VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.