Milanović se obratio NATO-u: Hrvatska je jedina članica Saveza koja je sama obranila svoj teritorij

Republika Hrvatska već je 15 godina članica NATO-a.

BILD.BA | 1. TRAVNJA 2024. | 15:35
IZVOR: HINA

U povodu 15. godišnjice članstva Hrvatske u NATO-u, predsjednik Zoran Milanović objavio je u ponedjeljak na Facebooku da će RH i ubuduće biti lojalan i pouzdan partner članica Saveza, ali da je Hrvatska je "na prvom mjestu".

"Članice Saveza u Hrvatskoj će i ubuduće imati lojalnog i pouzdanog partnera. Ali, Hrvatska je na prvom mjestu, prije svih", napisao je Milanović.

Republika Hrvatska već je 15 godina članica NATO-a, vojno-političkog saveza suverenih država kojemu je pristupila 1. travnja 2009. godine.Hrvatska se sama obranila i oslobodila

Od tada, i svjetski poredak i NATO prošli su kroz dramatične promjene na koje Hrvatska nije mogla utjecati. Svih tih godina Hrvatska je bila lojalan saveznik i pošten partner članicama Saveza jer, kao mala ali ponosna nacija, držimo do svoje riječi i poštujemo preuzete obveze, napisao je dalje predsjednik, dodavši da uz čuvanje ponosa i nacionalnog suvereniteta znamo kako ide i poštivanje obveza koje smo preuzeli svojevoljno kao suverena država.

Milanović poručio Hrvatima: 'Neću još dugo biti predsjednik'

Za Oružane snage Republike Hrvatske nema važnijeg zadatka i misije od zaštite hrvatskog kopna, neba i mora. Hrvatska će se ponašati kao svaka suverena država koja štiti svoje granice, svoj teritorij i svoje ljude, pogotovo imajući na umu da smo jedina članica Saveza koja je svoje granice, teritorij i ljude sama obranila i oslobodila prije samo 30 godina, stoji u Milanovićevoj objavi na Facebooku.


VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Podržavate li Milanovićevu kandidaturu?
Da, svakako, on je super
Ne! Ovo je grozno što radi
Ma boli me briga
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.