Milanović oštro odgovorio Srbima: Svaki bedak ima svoje veselje, ovo je hrvatski grad

FOTO: CROPIX

BILD.BA | 2. VELJAČE 2024. | 13:54
IZVOR: Dnevno.hr

Povodom blagdana svetog Vlaha i Dana Grada Dubrovnika u Kazalištu Marina Držića organizirana je svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj je poseban gost bio i predsjednik Zoran Milanović. Poručio je da je Dubrovnik bogat grad s visokim, od ranije postavljenim standardom, što je velika obveza.

Predsjednik je podsjetio na natpis u Kneževom dvoru “Obliti privatorum publica curate”, koji predstavlja odnos prema javnom, korupciji i zloupotrebi vlasti. “Dubrovnik se kroz stoljeća uspio oduprijeti toj napasti, jer da nije ne bi opstao. To je jedna lekcija za Hrvatsku, a druga je da služiš sebi i svojim građanima, jer ako se ne pobrineš za sebe, drugi sigurno neće”, rekao je Milanović.

Predsjednik je komentirao i srbijanska posezanja prema baštini i identitetu Dubrovnika. “Mi u Zagrebu kažemo: Svaki bedak ima svoje veselje. Dubrovnik je neprijeporno hrvatski grad”, poručio je Milanović.


Franković: Kod nas nema čekanja za vrtić
Dubrovački gradonačelnik Mato Franković u govoru je istaknuo niz infrastrukturnih projekata ostvarenih u proteklih godinu dana, što uključuje proširenu Lapadsku obalu. Dodao je da će se ove godine graditi drugi dom umirovljenika u posljednjih 50 godina. Naglasio je da su grad bez liste čekanja za vrtić, da je ukinut prirez pa svakoj obitelji ostaje i do 680 eura godišnje. Naveo je niz mjera za zadržavanje mladih obitelji u Dubrovniku i revitalizaciju života u povijesnoj jezgri grada.

Nagrada Dubrovnika za životno djelo pripala je Donaldu W. Hudspethu i posmrtno Aljoši Nikoliću. Nagradu Grada Dubrovnika za 2023. godinu dobili su Stjepan Koporčić, dr. Darko Kristović, Dominko Radić, posmrtno prof. Ante Skaramuca te Škola filma Šipan.

Među uzvanicima na svečanoj sjednici bili su, među ostalima i potpredsjednica Europske komisije Dubravka Šuica, ministri Nina Obuljen Koržinek i Radovan Fuchs, dubrovački biskup mons. Roko Glasnović, državni tajnici i saborski zastupnici, kao i predstavnici vjerskih zajednica i brojni drugi.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Podržavate li Milanovićevu kandidaturu?
Da, svakako, on je super
Ne! Ovo je grozno što radi
Ma boli me briga
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.