Milanović i Čović su podsjetili na nekažnjeno ubojstvo osmero hrvatske djece: 'Neizmjerna je bol i tuga...'

Djeca su stradala u napadu Armije BiH na dječje igralište tijekom primirja.

BILD.BA | 10. LIPNJA 2024. | 17:57
IZVOR: HINA

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović i čelnik HDZ-a BiH Dragan Čović upozorili su da je i 31. godinu od masakra ostalo nekažnjeno ubojstvo osmero hrvatske djece koja su poginula od projektila ispaljenog s položaja bošnjačke Armije BiH u Vitezu u središnjoj Bosni.

“S velikom tugom i sućuti prisjećamo se i ove godine tragičnog događaja za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini. Neizmjerna je bol i tuga njihovih obitelji još i danas, pogotovo što za taj zločin nitko nije odgovarao”, objavio je predsjednik Milanović na Facebook nalogu. Pri tome je dodao da vitešku djecu koja su stradala u dječjem parku u Vitezu nikada neće zaboraviti.

Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora Dragan Čović na X profilu je objavio kako su djeca stradala u napadu Armije BiH na dječje igralište tijekom primirja.
“Više od tri desetljeća kasnije, za ovaj zločin još nitko nije odgovarao”, upozorio je Čović.Ubijeno je osmero djece od posljedica eksplozije

U večernjim satima ubijeno je osmero djece od posljedica eksplozije minobacačkog projektila ispaljenog s položaja bošnjačke Armije BiH na dječje igralište u središtu Viteza.

Maratonci iz BiH i Hrvatske su pokazali veliko poštovanje: Trče za majke poginulih branitelja

Taj dan su ubijeni devetogodišnja Augustina Grebenar (1984.) i njezin brat Velimir Grebenar (1981.), Milan Garić (1981.) i sestra Sanja Garić, (1975.), Dragan Ramljak (1978.), Dražen Čečura (1978.), Boris Antičević (1983.) i Sanja Križanović (1978.).VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Kako će Hrvatska proći na Euru?
Osvojit će ga
Bit će u top 4 reprezentacije
Neće napraviti ništa posebno
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.