Merdžo i Ljubić obnovili mandate u HNS-u, Čović otkrio kada će biti održan sastanak Trojke i HDZ-a

FOTO: FENA/EMANUEL SOČA

Taj sastanak, kazao je Čović nakon današnje sjednice Predsjedništva HNS-a BiH, rezultirat će sporazumom

FENA | 17. OŽUJKA 2023. | 13:48

Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora (HNS) Dragan Čović najavio je kako će se u petak, 24. ožujka, u Mostaru susresti izaslanstva stranaka okupljenih oko HNS-a BiH i oko stranaka „Trojke”.

Taj sastanak, kazao je Čović nakon današnje sjednice Predsjedništva HNS-a BiH, rezultirat će sporazumom koji će otkloniti bilo kakav nesporazum između te dvije političke grupacije.

- U taj sporazum ugradit ćemo precizno svaki resor u Vladi FBiH, svaku instituciju, a ima ih jako mnogo unutar Federacije, da znamo točno kakvu tko ima obvezu od dva bloka prema toj instituciji. To bi naslonili na onaj sporazum koji imamo na razini države - izjavio je Čović.


Govoreći o vremenskim rokovima, prvi čovjek HNS-a dodao je kako očekuje da će posao oko imenovanja nove izvršne vlasti u Federaciji BiH biti okončan do kraja travnja.

Predsjedništvo HNS-a na današnjoj je sjednici ponovno za predsjednika Glavnog vijeća te organizacije izabralo Božu Ljubića, a za tajnika HNS-a Josipa Merdžu.

VIŠE IZ RUBRIKE:
VIŠE NA TEMU:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Sviđa li vam se na Bildu to što možete mijenjati pozadinu u crnu i plavu?
Užas, bezveze
Fora mi je
Nisam skužio/la uopće
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.
Ovu stranicu štiti reCAPTCHA. Primjenjuje se Googleova Politika privatnosti i Uvjeti pružanja usluge.