Među 24 utjecajne Hrvatice u svijetu i dr. sc. Mirjana Milićević sa Sveučilišta u Mostaru

Nagrada Utjecajne hrvatske žene prepoznaje vodstvo, inovativnost i društveni utjecaj žena hrvatskog podrijetla

BILD.BA | 29. STUDENOG 2023. | 10:52

Croatian Women’s NetworkTM/Mreža Hrvatskih Žena objavila je 24 dobitnice nagrada Croatian Women of Influence Award/Utjecajne hrvatske žene i dvije dobitnice nagrade Future Leader Award/Buduća liderica, koje će im biti dodijeljene na svečanosti u povodu Međunarodnog dana žena, 8. ožujka, 2024. godine u Zagrebu. Iz Bosne i Hercegovine to prestižno priznanje otišlo je u ruke danas pročelnici studija Turizma i zaštite okoliša i sveučilišna koordinatorica programa CEEPUS dr. sc. Mirjani Milićević.

Kako je objavljeno na web stranici organizacije Mreže Hrvatskih Žena, ove godine nagrade Mreža objavljuje u Buenos Airesu, u Argentini na prvoj konferenciji Mreže hrvatskih žena Latinske Amerike, CROactivas®.

‘’Najiskrenije čestitamo novim dobitnicama i nominiranima i zahvaljujemo svima koji su odvojili vrijeme da nominiraju istaknute žene“, rekla je Caroline Spivak, osnivačica Croatian Women’s NetworkTM/Mreže Hrvatskih Žena i utemeljiteljica nagrada Utjecajne hrvatske žene i Buduće liderice.


‘’Ove smo godine primili rekordan broj nominacija, čak 156 iz 15 zemalja. Prvi put u povijesti dodjele nagrada 15 nominacija pristiglo je od naših prijašnjih dobitnica. Rastući globalni interes za naše nagrade i Mrežu potvrđuje da smo na dobrom putu i jača našu misiju umrežavanja i priznavanja postignuća hrvatskih žena u cijelome svijetu,” istaknula je Spivak.

Od 156 nominiranih izabrano je 26 dobitnica iz 11 zemalja: Argentine, Australije, Bolivije, Bosne i Hercegovine, Kanade, Čilea, Hrvatske, Mađarske, Srbije, Ujedinjenog Kraljevstva i Ujedinjenih Američkih Država. Od početne 2016. godine do danas, Mreža je uručila 165 nagrada, a primila 550 nominacija.

Nagrada Utjecajne hrvatske žene prepoznaje vodstvo, inovativnost i društveni utjecaj žena hrvatskog podrijetla, a bit će uručena dvadeset četirima istaknutim ženama iz Hrvatske i hrvatskih zajednica diljem svijeta. Upravo u toj je kategoriji za vodstvo i inovacije prepoznat i rad dr. sc. Mirjane Milićević sa Sveučilišta u Mostaru.

Ona je doktorirala na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Tijekom 19 godina rada na Sveučilištu u Mostaru obnašala je dužnosti pomoćnice dekana za koordinaciju i razvoj projekata, voditeljice Centra za projekte i EU integracije Sveučilišta, te danas kao pročelnica studija Turizma i zaštite okoliša i sveučilišna koordinatorica programa CEEPUS predano radi na promicanju obrazovanja i znanosti. Kao projekt konzultant izgradila je čvrste profesionalne odnose akademske i poslovne zajednice. Jedina je žena u predsjedništvu UBH Hrvata Prsten u BiH. Od 2016. godine kao član, a poslije prva žena uprave Federalnog Fonda za zaštitu okoliša do danas osigurava značajan doprinos zajednici kroz realizaciju projekata osnovne, životno važne infrastrukture i energetske učinkovitosti. Najdraži joj je rad sa mladima. Realizirala je preko 20 projekata dodatnog obrazovanja i prekvalifikacije za mlade i žene. Vodila izradu prve Demografske strategije Hrvata u BiH, organizirala prvi sajam ženskog poduzetništva za ruralne žene u Mostaru, a trenutno radi na osposobljavanju mladih za upravljanje projektima kako bi potaknuli samozapošljavanje i ostali živjeti u domovini.

Kako su priopćili iz Mreže Hrvatskih Žena nagrada Buduća liderica dodjeljuje se poduzetnim mladim djevojkama u dobi od 16 to 25 godina koje pokazuju izniman talent i vodstvo, a ove godine dvije dobitnice dolaze iz Hrvatske.

Nagrade će biti dodijeljene nakon cjelodnevne konferencije “Napredak žena. Napredak ekonomije.Ostvari potencijal!’’ na svečanoj večeri, 8. ožujka, 2024. godine u Zagrebu, u povodu Međunarodnog dana žena.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Tko će biti idući predsjednik Sjedinjenih Država
Trump
Biden
Svejedno mi je
Netko treći
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.