Mate Bulić otvorio dušu o velikoj obiteljskoj tragediji: 'Taj me trenutak potpuno izmijenio'

FOTO: PIXSELL

Na njegovom desetom albumu “Dome moj” kralj dijaspore uvrstio je pjesmu “Pjevam i plačem” koja je napravljena prema istinitoj ratnoj priči iz Vukovara.

BILD.BA | 31. SVIBNJA 2024. | 13:08

Poznati hercegovački pjevač, Mate Bulić kojeg često nazivaju “Kraljem dijaspore” jer je velik dio svog života proveo zabavljajući Hrvate izvan domovine, svoju pjesmu “E, moj brate stalno mislim na te” posvetio je preminulom bratu.

Buliću je bilo teško izvoditi ovu pjesmu jer je dugo nosio veliki teret zbog bratove smrti. Njegov brat Mladen preminuo je 2004. godine uslijed puknuća aorte.

Nedugo nakon toga od tuge su mu umrli majka Ljubica i otac Vinko. “Tragična je to nota mojeg života koju sam prihvatio. Svatko nosi svoj križ” rekao je 2016. pjevač za domaće medije. Kralj dijaspore s braćom je odrastao uz vrlo strogog oca Vinka i majku Ljubicu. Tom je prilikom otkrio da žali što roditelji i brat nisu doživjeli njegov uspjeh.

‘To je trenutak nemjerljive tuge i žalosti’

Na njegovom desetom albumu “Dome moj” kralj dijaspore uvrstio je pjesmu “Pjevam i plačem” koja je napravljena prema istinitoj ratnoj priči iz Vukovara.

Poznata pjevačica progovorila o bolesti: 'Ignorirala sam simptome 17 godina'

Jedan je borac bio pogođen metkom i pao u krilo drugome. Zadnje riječi su mu bile “Čuvaj mi sina!”. Čuo je odgovor “Hoću” i sklopio oči.

“Smrt mog brata jedan je od trenutaka koji je mene osobno potpuno izmijenio. To je trenutak nemjerljive tuge i žalosti, s njim sam izgubio dio sebe. Kao i svakome od nas tužne emocije izaziva sjećanje na svaki gubitak roditelja, rodbine, prijatelja… A onda opet trenutak kad dobiješ prvo dijete izaziva potpuno suprotne emocije”, rekao je Mate.

“Raduješ se novom životu, novom početku očekujući još takvih trenutaka. Također, svaki uspjeh mog prijatelja, susjeda, nekoga tko je napravio nešto dobro za širu društvenu zajednicu u meni izaziva neopisivu radost. Radujem se kada osjećam da nekome mogu pomoć, da sam pomogao”, otkrio je Bulić jednom prilikom.


‘Moja žena koja mi je bila desna ruka’

Pričao je Mate i o svome pokojnome ocu. “Bio je strog i pravedan. Odgajali su nas tako da je na prvom mjestu bila škola, potom crkva. Učili su nas da se stariji poštuju, da se ne smije krasti”, prisjeća se Mate koji je s mlađom braćom ipak svako malo napravio neku mangupariju.

Živjeli su od od proizvodnje duhana i vinove loze pa su ih roditelji budili već u tri u jutro da idu brati duhan. “Ja sam, kao najstariji, bio dežurni policajac, morao sam paziti da se mlađa braća ne sakriju među duhanom i ne zaspu”, otkrio je. Sva trojica su završili fakultete. Mladen je imao uspješan posao.

Bulić je tada otkrio da mu je drugi brat Boro poduzetnik koji s obitelji živi u Mostaru te da ga često posjeti i u tim obiteljskim druženjima uvijek se prisjete Mladena. Podsjetimo, poslije uspješne dvoranske turneje 2020. godine, Mate Bulić se zarazio korona virusom. Nakon što mu je odstranjen bubreg zbog karcinoma, oslabio mu je imunitet.

“Bože moj nakon skoro dvije godine, točnije godinu i 9 mjeseci – jesam li ja taj koji je bio prije te korone? Kad mi kažu da 6 mjeseci uopće nisam na noge izišao, svi su mi rekli posebno moja obitelj koja je bila uz mene, moja žena koja mi je bila desna ruka ona mi je pričala ali ja se ne sjećam ništa. Pitali su je li ja išta pamtim iz tog dijela – ja sam samo rekao, ružne snove koji su tada bili”, ispričao je legendarni pjevač za In Magazin Nove TV.

Međutim, Mate se oporavio te je nedavno nastupao na domoljubnom koncertu u Areni Zagreb. “Ponosan sam što ovakav projekt nosi naziv po pjesmi Domu mom. Hvala svima koji su pjevali s nama u Areni Zagreb”, napisao je pjevač čiji hit nosi istoimeni naziv. Za glazbu Bulićeve pjesme ‘Domu mom’ zaslužan je Marko Perković Thompson, a za tekst Željko Pavičić.

Podsjetimo, u Imotskom će 6. lipnja nastupati Mate Bulić zajedno s kumom Thompsonom i Draženom Zečićem. Za taj koncert karte su se rasprodale u roku 48 sati. “Uspio sam nagovoriti Thompsona. Cijela obitelj i ja smo mu govorili da je vrijeme i da je to dobro za njega. Nema smisla više ovako. “, objasnio je Bulić za 24sata.VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Očekujete li promjene nakon Lokalnih izbora koji će u BiH biti u listopadu?
Ne, sve će ostati isto
Ma kakve promjene, može samo gore
Očekujem promjenu na bolje
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.