Luksemburg je zabio četiri gola Zmajevima: Samo njihovi umirovljenici pamte kad se to zadnji put desilo

U posljednjih 50 godina Luksemburg je samo jednom postigao četiri gola i to u Ligi nacija 8. rujna 2018

BILD.BA | 17. STUDENOG 2023. | 10:59

Zmajevi su sinoć izgubili u Luksemburgu rezultatom 4:1 i na taj način podsjetili samo luksemburške umirovljenike na to kako je postići četiri gola u kvalifikacijama za veliko natjecanje.

Luksemburžani igraju nogomet više od 100 godina, a samo jednocifren broj puta tijekom povijesti su uspjeli postići četiri gola.

Većinom se radilo o prijateljskim utakmicama koje su igrali protiv amaterskih reprezentacija Zapadne Njemačke i Švicarske, a sinoć su prvi put u kvalifikacijama za Euro uspjeli postići četiri gola.


Posljednji put kada su uspjeli postići četiri gola u kvalifikacijama za neko važno natjecanje je bilo u kvalifikacijama Svjetsko prvenstvo a to se zbilo 8. listopada 1961. godine kada su u posljednjem kolu kvalifikacijske skupine 6 za SP 1962. godine pobijedili Eusebiov Portugal rezultatom 4:2.

Dakle, to se dogodilo prije 62 godine i jasno je da se te utakmice mogu sjećati samo 70-godišnji i stariji Luksemburžani koji su već odavno umiroljeni.

U posljednjih 50 godina Luksemburg je samo jednom postigao četiri gola i to u Ligi nacija 8. rujna 2018. godine kada su sa 4:0 savladali Moldaviju.

VIŠE IZ RUBRIKE:
VIŠE NA TEMU:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Očekujete li promjene nakon Lokalnih izbora koji će u BiH biti u listopadu?
Ne, sve će ostati isto
Ma kakve promjene, može samo gore
Očekujem promjenu na bolje
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.