Ljeto još traje i to je zapravo lijepo: Za vikend nas očekuje vrhunac toplinskog vala, evo svih detalja

ILUSTRACIJA, NEMA NIKAKVE VEZE S TEKSTOM
FOTO: PIXABAY

U ponedjeljak jače naoblačenje s kišom i grmljavinskim pljuskovima te osvježenje, izglednije u drugom dijelu dana

BILD.BA | 25. KOLOVOZA 2023. | 08:58

Nastavljaju se vrućine u Hrvatskoj kao i na ovim prostorima. I tako će biti vjerojatno sve do ponedjeljka, kada stiže promjena vremena.

Prema DHMZ-u, očekuje se pretežno sunčano i vruće, u mnogim predjelima i vrlo vruće. Vjetar na kopnu slab do umjeren južni i jugoistočni, na Jadranu uglavnom jugozapadni. Najviša dnevna temperatura većinom od 33 do 38°C.

Upozorenja Meteoalarma na snazi su za cijelu Hrvatsku: cijeli Jadran je u crvenom, dok su drugi dijelovi zemlje pod narančastim i žutim upozorenjem, čak i gorska Hrvatska koja je jedino područje gdje su noći ipak ispod 20 stupnjeva.


Vrhunac za vikend

Prognostičarka DHMZ-a Tanja Renko u razgovoru za HRT jutros je rekla da vrhunac toplinskog vala tek slijedi za vikend. Te da će vrućina popustiti u ponedjeljak, ali tek u utorak i srijedi dolazi do pada temperature.

Istočna Hrvatska

Pretežno sunčano i vruće. Vjetar slab do umjeren jugoistočni. Najviša dnevna temperatura od 34 do 36°C.

Središnja Hrvatska

Pretežno sunčano i vruće, ponegdje i vrlo vruće. Vjetar uglavnom slab južni. Najviša dnevna temperatura od 34 do 37°C.

Gorski kotar i Lika

Sunčano i vruće. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura od 31 do 35°C.

Istra

Sunčano, poslijepodne ponegdje uz razvoj oblaka. Ujutro vjetar slab uglavnom istočni, zatim slabo, ponegdje umjereno jugo i jugozapadni vjetar. More će biti malo valovito. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će uglavnom od 23 do 28°C, u unutrašnjosti Istre od 19 do 22°C, a najviša dnevna od 32 do 36°C.

Sjeverni Jadran

Sunčano, vruće i vrlo vruće. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, prema otvorenome moru jugoistočni. Najviša dnevna temperatura od 33 do 37°C.

Dalmacija

Sunčano, vruće i vrlo vruće. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i zapadni. Najviša dnevna temperatura većinom od 33 do 38°C.

Sutra će biti još toplije

Za sutra se najavljuje pretežno sunčano te vruće i vrlo vruće. Vjetar većinom slab jugozapadni i jugoistočni. Najniža temperatura od 18 do 23, na Jadranu 23 do 28, a najviša dnevna uglavnom između 33 i 38°C.

Što se tiče upozorenja, sutra je Jadran i dalje pod crvenim upozorenjem, dok je ostatak Hrvatske pod narančastim.

U ponedjeljak osvježenje

U ponedjeljak jače naoblačenje s kišom i grmljavinskim pljuskovima te osvježenje, izglednije u drugom dijelu dana. U početku slab do umjeren jugozapadnjak i jugoistočnjak, na Jadranu će u nedjelju zapuhati jugo, koje će u ponedjeljak pojačati.

VIŠE IZ RUBRIKE:
VIŠE NA TEMU:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.