Livno: Predstavljene knjige 'Fafarikul' i 'Novi kraj', Đurđice Čilić

Po njegovim riječima, priče Đurđice Čilić vezane su za majčino odrastanje.

FENA | 29. STUDENOG 2023. | 10:39

Promocija knjiga ''Fafarikul'' i ''Novi kraj'', hrvatske književnice livanjskih korijena Đurđice Čilić upriličena je u utorak u Livnu, u organizaciji HKD-a ''Napredak''.

O knjigama, osim same autorice govorili su prof. Kristijan Mandić i predsjednica livanjske podružnice Napretka Ines Kaić Pervan.

Govoreći o knjizi ''Novi kraj'' Mandić je kazao kako je odlična proza satkana od crtica autoričina života.


- Te crtice su poput mozaika i možemo ih čitati odnosno nanovo slagati redoslijedom kojim hoćemo, možemo ih zasjeći gdje hoćemo i svaka stranica može biti početna i završna. To te mozaične priče čini privlačnim. Čitatelj im može pristupiti sasvim relaksirano kao što se čini da ih je i autorica pisala relaksirano - kazao je Mandić.

Po njegovim riječima, priče Đurđice Čilić vezane su za majčino odrastanje.

- Njoj su ispričane ili je naprosto ona njihov protagonist, a neke je sama ispripovijedala osobite one o Livnu. Poput moderne Šeherzade ili ljupke Andrićeve Aske Đurđica pripovijeda i pleše na rubu majčina života ne bi li otjerala smrt - istaknuo je Mandić.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Tko će biti idući predsjednik Sjedinjenih Država
Trump
Biden
Svejedno mi je
Netko treći
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.