Lijeva oporba traži raspuštanje Sabora: 'Ne smijemo dopustiti da se korupcija nastavi širiti kao tumor koji uništava sve pred sobom'

FOTO: PIXSELL

Ocijenila je da vladajući nemaju odgovornost prema hrvatskim građanima, već odgovaraju isključivo Andreju Plenkoviću.

BILD.BA | 21. VELJAČE 2024. | 11:39
IZVOR: HINA

Lijevo-liberalna oporba u srijedu je poručila da će danas zatražiti raspuštanje Sabora jer su vladajućiprešli crtu u nastojanju da zaštitekoruptivnanedjela, dok se uHDZ-uvesele raspravi u kojoj će, kažu,pokazati svu bezidejnost rigidne lijeve oporbe.

"Prešli ste crtu imenovanjem Ivana Turudića za glavnog državnog odvjetnika i odlučili da zakonom spriječite javnost da sazna za vaša koruptivna nedjela", poručila je Mirela Ahmetovićiznoseći stajalište Kluba zastupnika SDP-a u slobodnim govorima.

Ocijenila je da vladajući nemaju odgovornost premahrvatskim građanima, većodgovarajuisključivo Andreju Plenkoviću kako bi bilinagrađeni za svoju poslušnost.


Ahmetović je u nabrajanju desetaka afera vladajućihspomenula i to dani nakon stodana od prometne nesreće bivši ministar MarioBanožićjoš nema optužnice, ali zato policija uhićuje po kratkom postupku kad se Plenkoviću zaprijeti da će ga se gađati smrdljivim jajima.

"I zbog toga svega, na sljedećim izborima, kad god oni budu, bit ćete poraženi. Porazit će vas građanke i građani Hrvatske, oni isti koje nazivate radikalima. Oni će vam presuditi", poručila je Ahmetović vladajućima.

Selak Raspudić: Most je treći put

Marija Selak Raspudić (Most) ustvrdila je da jeHDZ domoljublje svezao uz korupciju, dok je istodobno ljevica antikorupciju privezala uz anacionalne politike zbog čega se politika za mnoge građaneponovno svela na izbor manjeg zla.

Ocijenila je i da sudanas Plenkoviću, umjesto odgovora na konkretna pitanja o korupcijskim aferama, puna usta blaženog Stepinca i hrvatskog jezika.

"Prema njima korupcija je neznatna cijena za Stepinčevu rehabilitaciju i jezičnu samosvijest", istaknula je Selak Raspudić.

Antikorupcijski orijentiranima i nacionalno osviještenim građanima poručila je dapostoji i treći putkoji nije korumpiran i koji nije potkapacitiran, a istodobno nije anacionalan.

"Taj politički put predstavlja Most", istaknula je te dodala da jeuovom sazivu sabora Most brojčano, ali i sadržajno bio najaktivnija i najkonstruktivnija oporba.

Marijana Puljak (Centar, Glas, SiP) istaknula je da oporba morapotaknuti promjene ibiti"glas razuma u moru korupcije, glas nade u vremenu beznađa".

"Ne smijemo dopustiti da se korupcija nastavi širiti kaotumorkoji uništava sve pred sobom. Ne smijemo dopustiti da 'njihovi dečki'preuzmu državu, daafere poput 'Di si radosti'postanu norma, gdje se politička moć koristi za osobne interese na štetu građana", poručila je Puljak.

Građane je pozvala da budu aktivni sudionici u borbi za pravedniju, transparentniju i uspješniju Hrvatsku.

Borić: Skinut ćemo rukavice u raspravi o raspuštanju Sabora

Josip Borić (Klub zastupnika HDZ-a) odgovorio je Mireli Ahnetović poručivši dajedino ona i predsjednik SDP-a Peđa Grbin trebaju sada strepiti.

"Bolje bi vam bilo da razmišljate štovas čeka kada završe izbori", rekaoje Borić zastupnici SDP-arefereirajući se, kako je rekao, na stanje u toj stranci.

Akualna vlada, istaknuo je, ima rezultate, rastu plaće imirovine, te podsjetio navrijeme SDP-ove vlade, kolike su onda bile plaće i kolika suprava onii ukidali.

Rekao je i da će se danas po drugi put u ovom sazivu raspravljati o raspuštanju Sabora.

"Mislim da ćeta rasprava biti vrlo vesela i najavljujem da ćemo kao klub intenzivno sudjelovati i skinuti rukavice. Reći ćemo sve što imamo o ovakvoj lijevoj i rigidnoj oporbi, koja je u nedostatku bilo čega smislenoga odlučila pobjeđivati na ulici", rekao je Borić aludirajući na prosvjed prošle subote na Markovu trgu.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Podržavate li Milanovićevu kandidaturu?
Da, svakako, on je super
Ne! Ovo je grozno što radi
Ma boli me briga
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.