Letu štuke vraćaju se u veljači Zagreb

Specifični umjetnički izraz, društveno-politički angažirani tekstovi koji seciraju stanje u društvu, intimna i aktualna lirika dio su Šaranovog autorskog rukopisa

FENA | 24. STUDENOG 2023. | 19:09

Sarajevski bend Letu štuke, predvođen jednim od najutjecajnijih pop-rock autora s ovih prostora Dinom Šaranom, vraća se u Zagreb u klub Sax u subotu, 3. veljače, gdje će publici odsvirati svoje bezvremenske hitove i presjek karijere, objavio je organizator koncerta agencija LAA.

Sastav koji je počeo djelovati 1986. u Sarajevu kao otpor prema tamošnjoj pop školi, nakon duže pauze ponovo se aktivirao 2004. godine. Od tada slovi za jedan od najboljih s ovih prostora, a pjesme koje stvaraju su poezija iza koje stoji bravurozni Dino Šaran, piše Hina.

Specifični umjetnički izraz, društveno-politički angažirani tekstovi koji seciraju stanje u društvu, intimna i aktualna lirika dio su Šaranovog autorskog rukopisa kojeg struka i kolege stavljaju među vodeće autore regije.


Bend je već prvim albumom “Letu štuke”, koji je nedavno dobio remasterirano izdanje, stvorio hitove poput “Minimalizam”, “Šutiš” i “Mjesto za dvoje”. Sljedeći albumi “Proteini i ugljikohidrati”, “Brojevi računa” i novi “Topla voda”, koji je uslijedio nakon sedam godina studijske tišine, potvrdili su njihov utjecaj, prepoznatljiv integritet i dozu kompleksnosti.

Letu štuke su zavrijedili legendarni status i označeni kao vodeće alter-pop ime u regiji. Uz singlove s četvrtog albuma “Topla voda”, poput “Bože zdravlja”, “Supermarket”, “Bočice” i “Zemlja gori”, koji su snimili s Dubiozom kolektiv, publika će čuti i najveće hitove kao što su “‘Tesla”, “Bella dona” ili “Sunce”.

VIŠE IZ RUBRIKE:
VIŠE NA TEMU:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Tko će biti idući predsjednik Sjedinjenih Država
Trump
Biden
Svejedno mi je
Netko treći
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.