Kup BiH je ponovno u rukama Zrinjskog, Plemići su u Banja Luci uništili Borac

FOTO: HŠK ZRINJSKI

Peljto je nakratko prekinuo utakmicu jer su navijači Zrinjskog napravili veću bakljadu iza gola Borca.

BILD.BA | 23. SVIBNJA 2024. | 20:06

HŠK Zrinjski obranio je naslov pobjednika Kupa Bosne i Hercegovine.

Plemići su i u Banja Luci s 1:0 porazili Borac, novog prvaka države, te s ukupnih 2:0 obranili trofej. Zrinjski je tako postao prva momčad nakon Željezničara 2012. koja je obranila naslov.

I Sarajevo je bio dvaput zaredom pobjednik, no s godinom pauze jer se 2020. zbog pandemije Kup nije odigrao do kraja. Kao i u prvom dijelu, i u drugom su prvu priliku imali gosti. Malekinušić je ubacio opasnu loptu ali Nardin Mulahusejnović je uklizao i nije bio dovoljno precizan da je ubaci u gol.Igra je nakratko prekinuta

Nakon sat vremena igre Peljto je nakratko prekinuo utakmicu jer su navijači Zrinjskog, koji su na stadion došli sredinom prvog dijela, napravili veću bakljadu iza gola Borca. Domaći su prvu ozbiljniju priliku imali tek u 77. minuti, Stojan Vranješ je ubacio ali je ispred Lukića intervenirala obrana Zrinjskog. I onda, u 81. minuti, Plemići prave ključni korak ka obrani naslova.

Borac je osvojio naslov prvaka BiH, susret je bio prepun spornih sudačkih odluka

Filip Bradarić je ubacio, Matija Malekinušić primio loptu na prsa i zabio iz voleja za 1:0 i ukupnih 2:0. Nakon šoka igrači Borca išli su barem po pogodak da tako barem izbjegnu poraz, no u 90. minuti najbolju priliku osujetio je vratar Goran Karačić koji je obranio udarac Kvržića iz neposredne blizine.

Zrinjski je tako i treću godinu zaredom osvojio barem jedan trofej, prvi put sa Željkom Petrovićem kao trenerom, prenosi Bljesak.info.VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Kako će Hrvatska proći na Euru?
Osvojit će ga
Bit će u top 4 reprezentacije
Neće napraviti ništa posebno
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.