Kulturni dom A. B. Šimić Grude obilježio Svjetski dan poezije

Spisateljica i učiteljica Adrijana Marić predstavila je učenicima svoju zbirku poezije

FENA | 20. OŽUJKA 2023. | 12:33

U organizaciji Kulturnog doma A. B. Šimić Grude obilježen je Svjetski dan poezije s ciljem promoviranja čitanja, pisanja, objavljivanja i poučavanja poezije.

Kako su priopćili organizatori, na događaju su sudjelovali učenici Osnovne škole Ruđera Boškovića iz Gruda sa svojim učiteljicama.

Spisateljica i učiteljica Adrijana Marić predstavila je učenicima svoju zbirku poezije "Škola u stihovima" s kojom je osvojila Matičinu nagradu "Tomica Penavić – Moja prva knjiga" za 2022.


Širokobriješka spisateljica tom je prigodom naglasila kako su joj inspiracija za knjigu najčešće bile životne situacije iz obitelji, osobine njezine djece i njihove životne situacije u odrastanju.

Dio inspiracije pronalazi i u gradivu koje prolazi s učenicima u školi, a to je široka "lepeza tema", od godišnjih doba, do nastavnih predmeta i svega onoga što je djeci tog uzrasta zanimljivo.

Svjetski dan poezije(engl.World Poetry Day)UNESCO je proglasio 21. ožujka 1999. godine radi promicanja čitanja, pisanja, objavljivanja i poučavanja poezije širom svijeta. Istaknuto je kako treba dati priznanje i poticaj nacionalnim, regionalnim i internacionalnim pjesničkim nastojanjima.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Podržavate li Milanovićevu kandidaturu?
Da, svakako, on je super
Ne! Ovo je grozno što radi
Ma boli me briga
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.