Kosovo i EU potpisali sporazum vrijedan preko 62 milijuna eura

Tom prigodom Bislimi je rekao da od ovog sporazuma Kosovo ima koristi od preko 62 milijuna eura

FENA | 24. OŽUJKA 2023. | 12:04

Zamjenik premijera Kosova Besnik Bislimi i veleposlanik Europske unije (EU) na Kosovu Tomas Szunyog potpisali su u petak financijski sporazum između Kosova i EU, vrijedan preko 62 milijuna eura i to za godišnji program IPA 2022..

Tom prigodom Bislimi je rekao da od ovog sporazuma Kosovo ima koristi od preko 62 milijuna eura koji će biti iskorišteni za potporu okolišu i zelenoj energiji, gospodarenju otpadom i otpadnim vodama te socioekonomskom razvoju i potporu povratku zajednica.

Projekti će biti sufinancirani s 4,6 milijuna eura iz proračuna Kosova, a ovim ugovorom ukupno je omogućeno 91,3 milijuna eura, prenose Reporteri.


Voditelj ureda EU na Kosovu Tomas Szunyog rekao je da je EU najveći pružatelj socijalne pomoći usmjerene na gospodarski i zeleni razvoj na Kosovu te dodao kako očekuje da bi spomenuti sporazum uskoro trebao biti ratificiran u kosovskoj Skupštini.

VIŠE IZ RUBRIKE:
VIŠE NA TEMU:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
Ovu stranicu štiti reCAPTCHA. Primjenjuje se Googleova Politika privatnosti i Uvjeti pružanja usluge.