Kirurg: Papa Franjo ostat će u bolnici najmanje cijeli sljedeći tjedan

Svi medicinski parametri bili su u granicama normale

HINA | 10. LIPNJA 2023. | 16:41

Papa Franjo dobro se oporavlja od operacije, no liječnici su mu savjetovali da odustane od nedjeljnog blagoslova s bolničkog balkona kako ne bi opterećivao trbušne stijenke.

Izvješćujući danas novinare u bolnici Gemelli glavni kirurg Sergio Alfieri također je rekao da je 86-godišnji Papa pristao na prijedloge liječnika da ondje ostane barem cijeli sljedeći tjedan. Franjo je u srijedu bio podvrgnut trosatnoj operaciji trbušne kile.

Alfieri je rekao da je Papa 2021. godine, posljednji put kada je bio podvrgnut operaciji u istoj bolnici, doista blagoslovio stojeći s balkona, ali to je bilo oko sedam dana nakon operacije crijeva.


"Svaki put kad ustane iz kreveta i sjedne u fotelju, opterećuje trbušne stijenke. Prošla su samo tri dana. Zamolili smo Svetog Oca da bude razborit i izbjegava naprezanje (stajanja na balkonu)", rekao je.

Rekao je da je Papi jučer skinuta intravenska sonda i sada je na polučvrstoj dijeti. Svi medicinski parametri bili su u granicama normale i nije bilo srčanih problema.

VIŠE IZ RUBRIKE:
VIŠE NA TEMU:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Kako će Hrvatska proći na Euru?
Osvojit će ga
Bit će u top 4 reprezentacije
Neće napraviti ništa posebno
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.