Kažu da gazda i ljubimac nakon nekog vremena postanu slični, nadamo se da ovdje to nije slučaj: Bidenov pas stalno grize agente

U srpnju je njemački ovčar pak za ruku ugrizao agenta koji je počeo „gubiti značajne količine krvi”, pokazuju dokumenti. 

HINA | 22. VELJAČE 2024. | 12:00

Pas Commander američkog predsjednika Joea Bidena ugrizao je agente tajnih službi najmanje 24 puta, pokazuju novi dokumenti koje u četvrtak prenosi BBC.

Zapisi službi pokazuju koliki je kaosnjemački ovčar izazvao za predsjednikove tjelohranitelje, piše britanski medij. Dokumenti su putem prava na informiranje objavljeni na internetu s cenzuriranim imenima kako bi se zaštitili identiteti agenata i njihovih sigurnosnih strategija.

Oni pokazuju da se između listopada 2022. i srpnja 2023. dogodilo najmanje 24 incidenta u kojima je predsjednikov ljubimac ugrizao agente, za zglobove, podlaktice, laktove, strukove, prsa, bedra i ramena.


Ti zapisi ne sadržavaju sve Commanderove napade jer se odnose samo na agente tajne službe, ne i na druge zaposlenike Bijele kuće.

Commander je napustio Bijelu kuću u listopadu prošle godine, tjedan dana nakon što je jedan agent zatražio liječničku pomoć zbog ugriza. Prethodni incident u lipnju s „dubokim ugrizom” doveo je do šivanja podlaktice agenta. Krv na podu dijela Bijele kuće tada jena 20 minuta prekinula razgledavanje Istočnog krila te građevine, pokazuju dokumenti.

U srpnju je njemački ovčar pak za ruku ugrizao agenta koji je počeo „gubiti značajne količine krvi”, pokazuju dokumenti.

Jedan od zaposlenika sigurnosnih službi napisao je kako zaštita Bidena i njegoveobitelji mora biti „kreativnakako bi se zaštitili” i sami agenti.

„Nedavni ugrizi primorali su nas da prilagodimo naše operativnetaktike kad je Commander prisutan – molim vas dajte mu puno prostora”, napisao je agent.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Podržavate li Milanovićevu kandidaturu?
Da, svakako, on je super
Ne! Ovo je grozno što radi
Ma boli me briga
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.