Jedva punoljetna djevojka mjesecima džeparila po busu, sad je uhićena 

FOTO: LUKA STANZL/PIXSELL

Tužiteljstvo također navodi da su ona i njezina obitelj dugo bili nedostupni stručnim službama

BILD.BA | 22. STUDENOG 2023. | 13:40

Općinski kazneni sud za mladež podignuo je optužnicu protiv 18-godišnjakinje koja je od veljače do travnja džeparila po južnoj Trešnjevci u Zagrebu, a najviše u ZET-ovoj autobusnoj liniji 109, gdje je krala novčanike iz džepova i torbica.

Nakon što bi ukrala novčanik, odlazila bi na kioske i u trgovine gdje bi kupovala stvari ukradenim karticama. U nekim je slučajevima pronašla i PIN-ove kartica te bi žrtvama s računa podizala velike iznose novca. Osim u autobusima, 18-godišnjakinja je ljude pokradala na cesti tako da bi im prišla te gurala ruke u torbice i džepove.

Policija ju ulovila na temelju snimaka nadzornih kamera. Naime, nadzorne kamere snimile su je na svim bankomatima s kojih je podizala novac i u većini trgovinama u kojima je plaćala ukradenim karticama, prenosi Index.


Sama je na kraju pred istražiteljima priznala da je "iz torbica oštećenika uzimala novčanike na način da je iskorištavala gužvu u prijevoznom sredstvu i nepažnju oštećenika". Priznala je i da je ukradene kartice peglala kako bi kupila luksuzne stvari i to u trgovinama poput Mullera, Guessa, Snipesa, Karle i Maria Storea.

Optužena je da je s kartica podigla ukupno 3.031 euro, da je u dućanima preko POS uređaja potrošila 3.250,71 euro te da je ukrala ukupno 343 eura gotovine. Tužiteljstvo također navodi da su ona i njezina obitelj dugo bili nedostupni stručnim službama te traže da se uputi na izdržavanje kazne u odgojni zavod.

VIŠE IZ RUBRIKE:
VIŠE NA TEMU:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Očekujete li promjene nakon Lokalnih izbora koji će u BiH biti u listopadu?
Ne, sve će ostati isto
Ma kakve promjene, može samo gore
Očekujem promjenu na bolje
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.