Jedva punoljetna djevojka mjesecima džeparila po busu, sad je uhićena 

FOTO: LUKA STANZL/PIXSELL

Tužiteljstvo također navodi da su ona i njezina obitelj dugo bili nedostupni stručnim službama

BILD.BA | 22. STUDENOG 2023. | 13:40

Općinski kazneni sud za mladež podignuo je optužnicu protiv 18-godišnjakinje koja je od veljače do travnja džeparila po južnoj Trešnjevci u Zagrebu, a najviše u ZET-ovoj autobusnoj liniji 109, gdje je krala novčanike iz džepova i torbica.

Nakon što bi ukrala novčanik, odlazila bi na kioske i u trgovine gdje bi kupovala stvari ukradenim karticama. U nekim je slučajevima pronašla i PIN-ove kartica te bi žrtvama s računa podizala velike iznose novca. Osim u autobusima, 18-godišnjakinja je ljude pokradala na cesti tako da bi im prišla te gurala ruke u torbice i džepove.

Policija ju ulovila na temelju snimaka nadzornih kamera. Naime, nadzorne kamere snimile su je na svim bankomatima s kojih je podizala novac i u većini trgovinama u kojima je plaćala ukradenim karticama, prenosi Index.


Sama je na kraju pred istražiteljima priznala da je "iz torbica oštećenika uzimala novčanike na način da je iskorištavala gužvu u prijevoznom sredstvu i nepažnju oštećenika". Priznala je i da je ukradene kartice peglala kako bi kupila luksuzne stvari i to u trgovinama poput Mullera, Guessa, Snipesa, Karle i Maria Storea.

Optužena je da je s kartica podigla ukupno 3.031 euro, da je u dućanima preko POS uređaja potrošila 3.250,71 euro te da je ukrala ukupno 343 eura gotovine. Tužiteljstvo također navodi da su ona i njezina obitelj dugo bili nedostupni stručnim službama te traže da se uputi na izdržavanje kazne u odgojni zavod.

VIŠE IZ RUBRIKE:
VIŠE NA TEMU:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Tko će biti idući predsjednik Sjedinjenih Država
Trump
Biden
Svejedno mi je
Netko treći
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.