Jakirović se prema statistici pokazao kao najgori trener Dinama u posljednjih 11 godina, evo koju cifru bi dobio u slučaju otkaza

FOTO: ANSA

U Dinamu još  nisu donijeli odluku o smjeni Jakirovića, ali sve se više raspituju na tržištu o trenerima koji bi ga mogli naslijediti.

BILD.BA | 12. VELJAČE 2024. | 14:02
IZVOR: Index.hr

Većina navijača Dinama smatra da trener Sergej Jakirović treba dobiti otkaz. Jakirović je u kolovozu prošle godine stigao u Dinamo iz Rijeke, a navijači su se nadali da će momčad igrati bolje nego kod njegovog prethodnika Igora Bišćana.

Međutim, Dinamo igra očajno. U prvenstvu je iza Rijeke i Hajduka, a Jakirović je ispao u Konferencijsku ligu i tamo jedva prošao skupinu. U 2024. godini Dinamo je doživio debakl protiv Lokomotive (0:3), pobijedio Goricu (2:0) i onda remizirao 2:2 opet s Lokomotivom. Navijači su nakon zadnje utakmice izviždali Jakirovića.

Ako gledamo sve trenere Dinama u posljednjih skoro 11 godina (otkako je počela HNL Liga 10) koji su vodili 17 ili više utakmica na klupi (Igor Bišćan ih je imao točno 17), Jakirović ima najgori prosjek osvojenih bodova na klupi Plavih. Od 11 trenera, nešto bolji od Jakirovića su Ante Čačić i Igor Krznar, koji su osvajali 2.04 boda po utakmici, te Bišćan, koji je osvajao 2.06 bodova po utakmici, odnosno pet posto više od Jakirovića.


U Dinamu još nisu donijeli odluku o smjeni Jakirovića, ali sve se više raspituju na tržištu o trenerima koji bi ga mogli naslijediti. Jakirović je nakon poraza na Kosovu od Ballkanija razmišljao o ostavci, ali tada su ga igrači i čelnici kluba uvjerili da ostane.

Jakirovićev odlazak košta pola milijuna eura

Sada on ne želi ponuditi ostavku, što znači da mu Dinamo mora isplatiti otpremninu. Iz izvora bliskih klubu doznajemo da Jakirović, za razliku od Ante Čačića i Igora Bišćana, nema klauzulu o isplati dvanaest mjesečnih plaća u slučaju otkaza, već "samo" šest. To znači da bi Dinamo Jakiroviću isplatio oko 300 tisuća eura. Dinamo bi morao isplatiti otpremninu i ostatku Jakirovićevog stožera pa bi ukupno to koštalo oko pola milijuna eura.

I dalje je to manje nego što je Dinamo isplaćivao njegovim prethodnicima. Nenad Bjelica, Čačić i Bišćanov stožer dobili su milijunske otpremnine. Podsjetimo, Dinamo je ranije isplatio Rijeci 240 tisuća eura samo za dovođenje Jakirovića.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Tko će biti idući predsjednik Sjedinjenih Država
Trump
Biden
Svejedno mi je
Netko treći
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.