Izvrsna inicijativa ministrice Leko: Pogledajte tko će sve u ŽZH dobiti pomoć u iznosu od čak 1260 maraka!

Sukladno spomenutoj Odluci, pravo na isplatu jednokratne novčane pomoći ostvaruju uposlenici svih proračunskih korisnika

FENA | 19. PROSINCA 2023. | 16:06

Proračunskim korisnicima Županije Zapadnohercegovačke do kraja ove godine na račune će biti uplaćeno 1260 konvertibilnih maraka jednokratne novčane pomoći.

Na inicijativu Ministarstva financija Županije Zapadnohercegovačke Vlada ove županije na današnjoj je sjednici usvojila Odluku o izdvajanju sredstava u skladu s Uredbom o isplati pomoći od strane poslodavca I isplati jednokratne pomoći uposlenicima svih proračunskih korisnika u ŽZH.

“Odobrava se isplata jednokratne novčane pomoći uposlenicima svih proračunskih korisnika u Županiji Zapadnohercegovačkoj, bez plaćanja poreza I doprinosa kao vid dodatne podrške uposlenicima uslijed inflatornog rasta cijena”, stoji u navedenoj Odluci za čiju su realizaciju zaduženi rukovoditelji korisnika Proračuna i Ministarstvo financija ŽZH, svatko u okviru svojih nadležnosti.


Sukladno spomenutoj Odluci, pravo na isplatu jednokratne novčane pomoći ostvaruju uposlenici svih proračunskih korisnika, koji su bili u radnom odnosu na dan 30. studenoga 2023. godine.

Dopredsjednica Vlade ŽZH i ministrica financija Blagica Leko ovom prigodom je istaknula kako je isplata ove jednokratne pomoći moguća zahvaljujući određenim uštedama u Proračunu ŽZH za ovu godinu, te Uredbi Vlade FBiH koja ju tretira kao neoporezivu.

Podsjetimo, Vlada Federacije BiH je na prijedlog Federalnog ministarstva financija sredinom ovog mjeseca usvojila Uredbu o isplati pomoći od poslodavca. Sukladno Uredbi ova pomoć se ne smatra plaćom ili naknadom plaće prema odredbama Zakona o radu.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Podržavate li Milanovićevu kandidaturu?
Da, svakako, on je super
Ne! Ovo je grozno što radi
Ma boli me briga
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.