Izraelski zračni napadi kod Damaska, troje mrtvih

Od početka građanskog rata u Siriji 2011., izraelska vojska je izvela stotine napada na te skupine.

HINA | 10. VELJAČE 2024. | 10:51

Okolica glavnog sirijskog grada Damaska bila je u subotu meta izraelskih zračnih napada u kojima je poginulo najmanje troje ljudi, objavio je Sirijski opservatorij za ljudska prava (SOHR) sa sjedištem u Londonu.

Prema toj nevladinoj udruzi koja raspolaže s mrežom izvora informacija u Siriji, u napadu na četvrt "s vilama pripadnika vojske i visokorangiranih dužnosnika" ima i veliki broj ranjenih.

Službena novinska agencija Sana, pozivajući se na vojni izvor, objavila je da je "iza ponoći izraelski neprijatelj izveo zračnu agresiju (...) ciljajući više meta u okolici Damaska", dodajući da su "sustavi protuzračne obrane presreli neke rakete, dok su druge nanijele materijalnu štetu".


SOHR također javlja da je "u petak područje vojnog aerodroma Mazze, zapadno od Damaska, bilo meta napada", ne precizirajući pritom tko stoji iza tog napada projektilima.

Naime, dodaje SOHR, "tamo su prisutne militantne skupine, uključujući libanonski šijitski proiranski Hezbolah i ostale proiranske oružane skupine".

Od početka građanskog rata u Siriji 2011., izraelska vojska je izvela stotine napada na te skupine.

Od početka rata s Hamasom u listopadu prošle godine, izraelska vojska je pojačala napade na oružane skupine koje podržava Iran, saveznik vlade sirijskog predsjednika Bašara al Asada i ključnog sponozora libanonskog Hezbolaha.

Izrael poručuje da neće dozvoliti jačanje nazočnosti Irana u Siriji.

VIŠE IZ RUBRIKE:
VIŠE NA TEMU:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.