Izraelske snage su se povukle iz bolnice u Gazi, tvrde da su ubili preko 200 terorista

Lokalni mediji izvijestili su da je operacija izazvala teška razaranja na zgradama najvećeg medicinskog kompleksa u Pojasu Gaze.

BILD.BA | 1. TRAVNJA 2024. | 11:20
IZVOR: HINA

Izraelske snage povukle su se iz bolnice Al Šifa u Gazi nakon dvotjedne operacije tijekom koje su u sukobima ubile palestinske naoružane napadače i zaplijenile oružje i obavještajne dokumente, priopćila je vojska u ponedjeljak, dok lokalni mediji javljaju o velikim razaranjima bolnice.

Rečeno je da je čišćenje najveće bolnice u enklavi prije rata provedeno "uz sprječavanje ozljeđivanja civila, pacijenata i medicinskih timova".

Lokalni mediji izvijestili su da je operacija izazvala teška razaranja na zgradama najvećeg medicinskog kompleksa u Pojasu Gaze, prenosi dpa.Tvrde da su ubili preko 200 terorista

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu opisao je u nedjelju navečer operaciju u bolnici Al Šifa kao veliki uspjeh. Govorio je o "preciznoj i kirurškoj" vojnoj operaciji. Više od 200 terorista je ubijeno, a stotine su se predale, rekao je Netanyahu.

Ovo je 'najgore mjesto za život na Zemlji': Djeca prodaju slatkiše za sitniš, obitelji se raspadaju, posla nema

Prema Izraelu, palestinska islamistička organizacija Hamas ponovno je postavila borbene i zapovjedne položaje na velikom području kompleksa bolnice, nakon što je izraelska vojska već upala u bolnicu u studenom.

Izrael optužuje Hamas za sustavnu zlouporabu medicinskih ustanova u vojne svrhe. Hamas to negira.


VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.