Izrael je ubio tri sina čelnika Hamasa, evo što im je on poručio

FOTO: BLLOMBERG

Hamas traži prekid vojnih operacija Izraela, potpuno povlačenje njegove vojske iz enklave i omogućavanje povratka izbjeglica.

BILD.BA | 10. TRAVNJA 2024. | 19:33
IZVOR: HINA

Trojica sinova čelnika Hamasa Ismaila Hanijeha ubijena su u srijedu u izraelskom zračnom napadu na Pojas Gaze, objavili su ta militantna skupina i njegova obitelj.

Trojica sinova – Hazem, Amir i Mohamad, ubijeni su u bombardiranju vozila u kojem su se kretali u kampu Al-Šati. Ubijeno je i dvoje Hanijehovih unuka, a treći je ozlijeđen, prenose Hamasovi mediji.

„Naši zahtjevi su jasni i određeni i nećemo raditi ustupke. Neprijatelj je u deluziji ako misli da će napadi na moje sinove, tijekom vrhunca pregovora i prije no što je pokret poslao svoje odgovore, primorati Hamas da promijeni svoj stav”, rekao je Hanijeh za Al Jazeeru.


„Krv mojih sinova mi nije draža od krvi našeg naroda”, dodao je čelnik Hamasa koji boravi u Kataru.


Izrael cijelo vodstvo Hamasa smatra teroristima

Militantna skupina je u utorak objavila da proučava izraelski prijedlog za prekid vatre, no i da on ne zadovoljava niti jedan od zahtjeva Palestinaca.

Hamas traži prekid vojnih operacija Izraela, potpuno povlačenje njegove vojske iz enklave i omogućavanje povratka izbjeglica. Hanijeh je čelnik Hamasa postao 2017., a od tada živi na relaciji između Turske i katarske prijestolnice Dohe.

Izraelske snage su se povukle iz bolnice u Gazi, tvrde da su ubili preko 200 terorista

Izrael cijelo vodstvo Hamasa smatra teroristima, no nije poznato koliko je sam Hanijeh znao za planove napada 7. listopada, piše agencija Reuters. Tu je operaciju smislilo vojno vijeće Hamasa u Gazi u tajnosti, zbog čega je i dio Hamasovih čelnika u inozemstvu bio šokiran trenutkom njegova izvršenja i rasponom.


VIŠE IZ RUBRIKE:
VIŠE NA TEMU:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Kako će Hrvatska proći na Euru?
Osvojit će ga
Bit će u top 4 reprezentacije
Neće napraviti ništa posebno
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.