Izetbegović pukao zbog Milanovićeva govora: Hrvati u BiH su privilegirani, a Bošnjaci diskriminirani

Hrvatskog predsjednika optužio je da se miješa u unutarnje poslove BiH

BILD.BA | 21. RUJNA 2023. | 20:55

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović ustvrdio je danas kako su Hrvati u BIH privilegirani, a hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića optužio je da se miješa u unutarnje poslove BiH.

Gostujući u programu javnog servisa BHT 1 Izetbegović je osudio Milanovića jer je u govoru na Općoj skupštini Ujedinjenih naroda u New Yorku ukazao na potrebne izmjene izbornog zakona u BiH kako bi se zajamčila ravnopravnost konstitutivnih naroda.

"To je direktno i flagrantno miješanje", kazao je Izetbegović dodajući kako to zapravo nije ništa novo kada je u pitanju Milanovićev odnos prema BiH.


"Hrvati su privilegirani, a Bošnjaci diskriminirani"
Njegova je teza kako Hrvati u BiH svoj status i probleme trebaju rješavati u dogovoru s Bošnjacima, a da Milanović kao predsjednik Hrvatske s tim nema ništa. No pritom tvrdi kako su Hrvati u BiH zapravo sada privilegirani, dok su Bošnjaci diskriminirani.

"Biti Hrvat znači tri puta lakše doći do radnog mjesta nego Bošnjak. Bošnjaci u Federaciji Bosne i Hercegovine su ugroženi, oni su građani drugog reda", izjavio je Izetbegović koji je na čelu Stranke demokratske akcije (SDA).

Ta je stranka nakon izbora u listopadu 2022. godine bila prisiljena otići u oporbu, a Izetbegović sada tvrdi kako su stranke bošnjačko-građanskog bloka koje su dijelom vladajuće koalicije, to postale samo zahvaljujući spremnosti na ustupke Draganu Čoviću i Miloradu Dodiku.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Kako će Hrvatska proći na Euru?
Osvojit će ga
Bit će u top 4 reprezentacije
Neće napraviti ništa posebno
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.