Izabrani novi diplomatski predstavnici BiH: Pogledajte koje veleposlanike je odabrao uzurpator Željko Komšić

Željko Komšić izabrao je diplomate koji će uzurpirati pozicije koje bi, da je pravednog izbornog zakona, popunili kadrovi HNS-a

BILD.BA | 20. OŽUJKA 2023. | 17:31

Na sjednici Predsjedništva BiH izabrani su novi diplomatski predstavnici BiH u svijetu, a protuhrvatski i protuustavni član Predsjedništva BiH, Željko Komšić, izabrao je diplomate koji će uzurpirati pozicije koje bi, da je pravednog izbornog zakona, popunili kadrovi Hrvatskog narodnog sabora.

Komšić je, kako je objavio portal Banjaluka.net, za veleposlanika u Turskoj je izabrao Dragana Mihaljevića.

Sven Alkalaj, radikalni Komšićev kadar (poznat po podršci Iranu) koji se predstavlja kao Židov i Hrvat, ovisno od potrebe, bit će veleposlanik u SAD-u.


Šef misije pri NATO savezu bit će Vanja Filipović. Slavko Matanović bit će veleposlanik u Jordanu, a Dario Novalić u Sloveniji,

Danka Savić bit će šefica misije BiH u međunarodnim organizacijama smještenim u Austriji dok će veleposlanik u Japanu biti Mato Zeko.

Također, srpska članica predsjedništva na prijedlog Predsjednika RS izabrala je veleposlanike iz srpske kvote.

Tako će novi veleposlanik u Rumunjskoj biti Milorad Živković, put Mađarske će Biljana Gutić Bjelica, u Srbiju će Aleksandar Vranješ, dok će Siniša Bencun u Austriju.

Novi šef misije BiH u UN u Ženevi trebao bi biti Bojan Vujić, dok će šef misije BiH pri Europskoj uniji biti Obrad Kesić.

Siniša Berjan izabran je za novog veleposlanika BiH u Kini, dok će u ured u Grčkoj ići Dragan Vuković.

Za veleposlanike u Sjevernoj Makedoniji izabran je Dragan Jaćimović, veleposlanstvo u Švicarskoj bit će rezervirana za Boru Bronzu, dok će veleposlanica BiH u Poljskoj biti Koviljka Špirić.

Tu su još i Duško Kovačević, kao veleposlanik u Izraelu, Aleksandar Bogdanić u Kanadi, Aleksandra Mičić u Bugarskoj.

Listu bh. diplomata koji su izabrani iz srpskog naroda zatvaraju Bojan Đokić, kao veleposlanik u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Tatjana Telić kao konzul u Čikagu i Vera Sajić kao konzul u Stuttgartu.

Denis Bećirović, bošnjački član Predsjedništva BiH za veleposlanike je izabrao: Damira Arnauta (Njemačka), Osmana Topčagića (Velika Britanija), Erola Avdovića (Belgija), Zlatka Lagumdžiju (Ujedinjeni narodi ), Harisa Bašića (Vijeće Europe), Amiru Arifović-Harms (Italija), Anesu Kundurović (Danska), Elma Kovačevia-Bajtal (Hrvatska)

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Hoće li se SDA raspasti ili će se doživjeti promjene?
Raspad totalni, gotovi su
Unutarnje promjene i nova lica
Svejedno mi je
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.
Ovu stranicu štiti reCAPTCHA. Primjenjuje se Googleova Politika privatnosti i Uvjeti pružanja usluge.