Iz vlaka u Parizu nestala torba s 'osjetljivim sadržajem', sigurnost tisuća ljudi je na kocki

FOTO: CAN STOCK PHOTO

Za istragu su nadležni istražitelji regionalne sigurnosti prometa (SRT). Koriste se i snimke video nadzora sa Gare du Nord.

BILD.BA | 28. VELJAČE 2024. | 09:12
IZVOR: Index.hr

Kako javlja francuska televizija BMFTV, računalo i USB ključevi koji sadrže sigurnosne planove Olimpijskih igara ukradeni su iz vlaka na kolodvoru Gare du Nord i otvorena je istraga.

Radi se o velikom izazovu pet mjeseci prije otvaranja Olimpijskih igara u Parizu. Zaposlenik pariške gradske vijećnice javio se ovog ponedjeljka, nakon što je primijetio krađu svoje torbe nekoliko trenutaka nakon što se ukrcao na vlak koji je krenuo za Creil s kolodvora Gare du Nord u Parizu, doznaje BFMTV iz policijskog izvora .

"Osjetljive informacije"


Bilo je 19:30 kada je ovaj 56-godišnji inženjer otvorio vrata policijske postaje Gare du Nord kako bi prijavio krađu koju je upravo pretrpio, prije nego što je opisao sadržaj svoje torbe. Unutra je, ispričao je, bilo poslovno računalo i dva USB ključa s osjetljivim podacima, među kojima su i planovi za osiguranje ovogodišnjih ljetnih Olimpijskih igara.

Konkretno, riječ je o sigurnosnim planovima za Olimpijske igre za gradsku vijećnicu u Parizu, koja planira rasporediti gotovo 2000 agenata, uključujući komunalne policajce, za vrijeme trajanja Olimpijskih igara (26. srpnja) do 11. kolovoza).

Otvorena istraga

Prema prvim istragama, krađa se dogodila između 18:30 i 19 sati dok je žrtva sjedila u vlaku koji je stajao na peronu 18 Gare du Nord.

Zaposlenik je u prijavi naveo da je torbu stavio u pretinac iznad svog sjedala prije nego što je primijetio njezinu krađu dok se spremao promijeniti vlak.

Za istragu su nadležni istražitelji regionalne sigurnosti prometa (SRT). Koriste se i snimke video nadzora sa Gare du Nord.

Pariška gradska vijećnica nije odmah komentirala događaj.

Jako osiguranje Olimpijskih igara u Parizu

Tijekom Igara, koje se održavaju od 26. srpnja do 11. kolovoza, bit će angažirano dvije tisuće policajaca i oko 35.000 zaštitara.

Pariz je bio poprište teorirstičkih napada velikih razmjera, poput napada u Bataclanu 2015. kada su islamistički ekstremisti upali u glazbenu dvoranu i pucali na terase kafića, ubivši 130 ljudi.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Očekujete li promjene nakon Lokalnih izbora koji će u BiH biti u listopadu?
Ne, sve će ostati isto
Ma kakve promjene, može samo gore
Očekujem promjenu na bolje
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.