Ilija Cvitanović nije izabran za predsjednika Povjerenstva za nadzor OSA-e, evo gdje je zaštekalo

FOTO: FENA

Prema proceduri predsjednik ovog povjerenstva može biti samo osoba koja je iz oporbene stranke

BILD.BA | 20. OŽUJKA 2023. | 18:28

Izaslanik u Klubu Hrvata Doma naroda Parlamenta BiH Ilija Cvitanović (predsjednik HDZ 1990) nije izabran za predsjednika Povjerenstva za nadzor nad radom OSA-e uprkos koalicijskom dogovoru.

Razlog je to što se na sjednici Povjerenstva nije pojavio izaslanik Kemal Ademović (NiP), a da bi netko bio izabran na ovu funkciju, mora dobiti podršku bar jednog člana Povjerenstva iz reda svakog naroda.

Prema proceduri predsjednik ovog povjerenstva može biti samo osoba koja je iz oporbene stranke, a da se u Povjerenstvu nalaze samo četiri osobe koje ispunjavaju taj uvjet: Ilija Cvitanović, Darko Babalj (SDS), Šemsudin Mehmedović (SDA) i Safet Softić (SDA).


Albin Muslić (SDP) je predložio Šemsudina Mehmedovića za mjesto predsjednika, dok je drugi prijedlog bio Ilija Cvitanović. Ilija Cvitanović je dobio šest glasova, a Šemsudin Mehmedović dva glasa, ali Cvitanović nije mogao biti izabran zbog toga što nije imao glasove Bošnjaka, saznaje “Avaz”.

– Nije formirano Povjerenstvo za nadzor nad radom OSA-e, jer ja kao pripadnik oporbe na razini Parlamentarne skupštine BiH nisam dobio podršku niti jednog predstavnika bošnjačkog naroda iz SDA i SDP-a. Bit će nastavak sjednice, pa ćemo vidjeti kako će to sve skupa završiti – rekao je Cvitanović Avazu.

VIŠE IZ RUBRIKE:
VIŠE NA TEMU:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Kako će Hrvatska proći na Euru?
Osvojit će ga
Bit će u top 4 reprezentacije
Neće napraviti ništa posebno
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.