Idući tjedan promocija knjige doc.dr.sc. Marine Bazina

Knjiga, po prvi put, na jednom mjestu prezentira sve što su katedralni zborovi i sastavi postigli od svog osnutka 1980. do 2012. godine.

BILD.BA | 1. LIPNJA 2023. | 10:37

Promocija knjige „Glazbena kultura u mostarskoj katedrali od 1980. do 2012. godine/ Sačuvano od zaborava“ autorice doc. dr. sc. Marine Bazina bit će upriličena u srijedu, 7. lipnja, s početkom u 19 sati i 30 minuta u Galeriji kraljice Katarine Kosača.

Tom prigodom o knjizi će govoriti prof. dr. sc. Davorka Radica uime Umjetničke akademije Sveučilišta u Splitu, zatim prof. dr. sc. Mirjana Siriščević iz Umjetničke akademije Sveučilišta u Splitu te prof. mr. art. Katja Krolo-Šarac s Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru, najavili su organizatori.

Knjiga, po prvi put, na jednom mjestu prezentira sve što su katedralni zborovi i sastavi postigli od svog osnutka 1980. do 2012. godine.


Tako na vidjelo izlazi jedan impozantan opus iza kojeg stoji silan trud i angažman svih članova zborova, sastava i njihovih zborovođa, koji zapravo nisu djelovali samo kao crkveni odnosno liturgijski zborovi već su postali ishodište novih sastava koji su svojim izvedbama obilježili povijest grada Mostara.

U glazbenom dijelu programa nastupiti će katedralni zborovi i sastavi pod ravnanjem maestra don Dragana Filipovića.

VIŠE IZ RUBRIKE:
VIŠE NA TEMU:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Očekujete li promjene nakon Lokalnih izbora koji će u BiH biti u listopadu?
Ne, sve će ostati isto
Ma kakve promjene, može samo gore
Očekujem promjenu na bolje
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.