Hrvatska banda tinejdžera brutalno pokrala umirovljenika, a onda je krenulo bahaćenje...

Automobili kupljeni nezakonito stečenim novcem su im oduzeti, kao i preostali dio ukradenog novca pronađen u njihovom posjedu

BILD.BA | 18. RUJNA 2023. | 10:56

Četveročlana banda u kojoj najmlađi ima 16 godina a najstariji 21 godinu, nakon krađe 170.000 dolara od vremešnog istarskog umirovljenika ponašala se poput pijanih milijardera. I to na tuđi račun, naravno. Naime, istarska policija uhitila je maloljetnika, dvojicu 19-godišnjaka i 21-godišnjeg mladića te ih po dovršetku kriminalističkog istraživanja sumnjiči za tešku krađu na štetu 86-godišnjeg muškarca.

Kriminalisti su otkrili da su u noći na 11. rujna ušli kroz otvoreni prozor kuće odabrane žrtve u okolici Pazina. Nasilno su otvorili zaključani radni stol i iz njega ukrali svežnjeve novčanica za koje su očito znali da se tamo nalaze. Nakon što je umirovljenik prijavio krađu, kriminalisti su zasukali rukave te su, na osnovu prikupljenih informacija i operativnog rada na terenu, već sutradan ušli u trag ‘bogatom‘ maloljetniku na području Općine Kanfanar, piše Jutarnji.

Istražujući dalje uhitili su, pak, 13. rujna 21-godišnjaka i 19-godišnjaka, dok su dan poslije u Zagrebu uhitili i drugog 19-godišnjaka. Stisnuti dokazima, policija je vrlo brzo otkrila da je četveročlana banda dio ukradenog novca konvertirala u drugu valutu u mjenjačnicama na području Zagreba a sve s ciljem da sakriju trag novca.


- Ukradenim novcem kupovali su skupocjene automobile, dok su dio novca zadržali za sebe. Automobili kupljeni nezakonito stečenim novcem su im oduzeti, kao i preostali dio ukradenog novca pronađen u njihovom posjedu koji će biti vraćen vlasniku - otkrivaju iz PU istarske koja je posrnulu ekipu potom predala uz kaznenu prijavu tužiteljstvu, pritvorskom nadzorniku.

VIŠE IZ RUBRIKE:
VIŠE NA TEMU:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Kako će Hrvatska proći na Euru?
Osvojit će ga
Bit će u top 4 reprezentacije
Neće napraviti ništa posebno
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.