Horor u Hrvatskoj: Muškarac silovao i tukao ženu nakon čega joj je prijetio da će sljedeći put biti još gore, sve je snimio mobitelom

FOTO: SHUTTERSTOCK

Optužnicom je predloženo da se okrivljenom produlji istražni zatvor da ne ponovi slično ili teže djelo.

BILD.BA | 19. VELJAČE 2024. | 11:44
IZVOR: Index.hr

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv 27-godišnjaka zbog teškog kaznenog djela protiv spolne slobode, nasilja u obitelji i prijetnje. Terete ga da je u listopadu prošle godine silovao i premlatio 31-godišnju partnericu, javlja Dalmatinski portal.

"Ženu je uhvatio za prsa, stavio joj jastuk na lice i gušio je. To je ponovio kada je primijetio da pokušava pozvati pomoć. Izvršio je spolnu radnju premda je žrtva vikala i molila da prestane. Nije odustajao nego ju je jače stisnuo oko vrata.
Nakon što ga je odbacila od sebe, koljenom ju je više puta udario po rebrima i rukom po licu, pri tome je snimao mobilnim telefonom", stoji u optužnici. Okrivljenog terete i da je mjesec dana kasnije žrtvi rekao da će joj sljedeći put biti još gore nego prošli put.

Optužnicom je predloženo da se okrivljenom produlji istražni zatvor da ne ponovi slično ili teže djelo. Psihijatar je zaključio da su "u počinjenju kaznenih djela važne uloge imale patološke osobine okrivljenika, emocionalna nestabilnost, nezrelost, impulzivnost i neprijateljski odnos prema ženama" te da je "bitno smanjeno ubrojiv".


VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.