Hercegovački lovci u problemu, na divlje svinje iz Hrvatske prešla afrička kuga... 

ILUSTRACIJA

Lokalno udruženje također je lovcima naložilo zabranu lova na širem lokalitetu gdje su pronađene uginule životinje. 

HINA | 27. STUDENOG 2023. | 19:08

Lovci su na području Hercegovine pronašli više divljih svinja koje su uginule zbog zaraze virusom afričke kuge, zbog čega je naložena obustava lova na ove životinje.

Po navodima veterinara Zorana Damjanca, uginulo je najmanje sedam divljih svinja na lovištima između Nevesinja i Gacka u istočnoj Hercegovini, koje su pronašli lovci protekloga vikenda.

Nakon analize uzetoga mesa potvrđena je zaraza afričkom svinjskom kugom za koju ne postoji lijek. Ta je bolest poharala brojne farme domaćih svinja, a zaraza je sada prešla i na divlje životinje.


"Poslali smo uzorke u Institut Vaso Butozan u Banju Luku, nakon čega je potvrđena prisutnost afričke kuge svinja", rekao je Damjanac za lokalne medije.

Nakon pronalaska leševa životinja na tome području poduzete su potrebne mjere. Uginule životinje su odstranjene, a lovištima je zabranjen pristup.

Lokalno udruženje također je lovcima naložilo zabranu lova na širem lokalitetu gdje su pronađene uginule životinje.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Očekujete li promjene nakon Lokalnih izbora koji će u BiH biti u listopadu?
Ne, sve će ostati isto
Ma kakve promjene, može samo gore
Očekujem promjenu na bolje
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.