Helez: Imamo obaveštajne podatke da Dodik priprema bijeg iz BiH

Milorad Dodik truje političku situaciju u BiH oko 15 godina i tome je došao kraj, kaže državni ministar

BILD.BA | 15. RUJNA 2023. | 19:21

Ministar obrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez u emisiji BHT1 Uživo kazao je kako predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik priprema bijeg te da postoje obavještajni podaci o tome. Helez je komentirao potvrđenu optužnica protiv Milorada Dodika u Sudu BiH.

– Milorad Dodik truje političku situaciju u BiH oko 15 godina i tome je došao kraj. Ovo je vrhunac igre – kazao je ministar obrane za BHRT.

On je osjetio svoj kraj financijski, naglasio je Helez.


– Za dvije godine, i sada ima veliku ratu otplate kredita iz RS, s velikim kamatama. Za dvije godine dolazi rata od milijardu i šest milijuna i to je ogromna suma i za razvijenije regije i države u svijetu. Čitav obruč je stegnut oko Dodika i on nema izlaza – zaključio je.

– Ima nekoliko opcija. Najvjerojatnije zatvor. Imaju već obavještajni podaci da on priprema bijeg iz BiH. On se ne može izvući iz ove situacije. Sam sebi je napravio ovo. Godinama govori da je Republika Srpska ugrožena. Sam sebi govori da će neko ukinuti RS, pa je brani.

Puno je uvreda izrekao na račun BiH i najbrojnijeg naroda, rekao je ministar Helez.

– I to će mu se vratiti kao bumerang i najviše koristi će imati građani sjeveroistočne BiH – kazao je.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Kako će Hrvatska proći na Euru?
Osvojit će ga
Bit će u top 4 reprezentacije
Neće napraviti ništa posebno
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.