Grbin poziva na rušenje HDZ-a : 'Sve stranke ljevice i centra su dobrodošle, osim jedne'

FOTO: PIXSELL

Grbin ponavlja da je HDZ stranka koja živi korupciju, koja brani korupciju, koja honorira jedino i isključivo ako si na njihovoj liniji.

BILD.BA | 22. VELJAČE 2024. | 10:59
IZVOR: HINA

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin izjavio je u četvrtak ujutro, nakon 14 sati rasprave o raspuštanju Hrvatskog sabora i raspisivanju izbora,koju je potaknuo SDP, da je HDZ stranka koja živi i brani korupcijute je opetpozvao sve stranke od centra na lijevo na suradnju, osim Socijaldemokrata.

„Hrvatskoj su potrebni izbori odmah jer smo postali društvo nejednakosti, a HDZ je u raspravi učinio sve da da skrene pažnju s toga, kao i s imenovanja Ivana Turudića na čelo DORH-a. To imenovanje je sramotno, ugrožava borbu protiv korupcije i organiziranog kriminala i Hrvatsko dovodi u sukob s Uredom europskog javnog tužitelja", ponovio je Grbin na konferenciji za novinare u Saboru.

Tvrdi kako bi Hrvatska zato "mogla osjetiti posljedice poput onih u Poljskoj i Mađarskoj, kojima je zbog ugrožavanja vladavine prava i uskraćen pristup fondovima Europske unije".


Grbin ponavlja da je HDZ stranka koja živi korupciju, koja brani korupciju, koja honorira jedino i isključivo ako si na njihovoj liniji, a za sve ostale u Hrvatskoj i kako ljudi žive, boli ih briga.

"To što 400 tisuća radnika u Hrvatskoj ima plaću manju od 800 eura ili to što mnogi umirovljenici s mirovinama od 250 ili 300 eura mjesečno moraju raditi dodatan posao da bi preživjeli, boli ih briga", ustvrdio je.

"To je sukus Plenkovićeve Hrvatske i toj Hrvatskoj smo sinoć rekli - dosta je", kazao je Grbin. Dodaje daje jasno kako će glasanje završiti jer iako nijedan koalicijski partner, osim 'onog cirkusanta Zekanovića', nije sudjelovao u raspravi, ali do sada su uvijek bili na liniji.

Izjavio je također da je „iz HDZ-a jučer opet prokuljalo brojanje krvnih zrnaca".

"Napadi na nacionalne manjine, pogotovo srpske, u izjavama nekih od HDZ-ovih zastupnika su me podsjetili na mračne 90-te", kaže Grbin, dodavši da je jasno u kojem smjeru HDZ vodi Hrvatsku. "To je vraćanje na nacionalizam i vraćanje na korupciju, ako su se od korupcije ikada i odmaknuli”, ustvrdio je.

Vrata SDP-a otvorena svima od centra na lijevo, osim Socijaldemokratima

Na novinarsko pitanjeoformiranjupredizborne koalicije, predsjednik SDP-a kazao je da je jasno koji je njihov stav, podsjetivši da su pozvali na rušenje HDZ-a i stvaranja bolje Hrvatske.

„Želimo da nam se u tome i pridruži što više političkih stranaka, ljevice i centra, u kojem god obliku”, kazao je, dodavši da su vrata SDP-a otvorena svima od centra na lijevo, osim Socijaldemokratima.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Podržavate li Milanovićevu kandidaturu?
Da, svakako, on je super
Ne! Ovo je grozno što radi
Ma boli me briga
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.