Golob kaže da Slovenija Bosni i Hercegovini ne želi biti prijateljska zemlja, nego nešto drugo

FOTO: FENA/HAZIM ALJOVIĆ

 - Slovenija ne želi biti prijateljska država BiH, već najveća saveznica - istaknuo je.

FENA | 13. OŽUJKA 2023. | 12:15

Premijer Republike Slovenije Robert Golob poručio je da se jasno i iskreno promijenila atmosfera u Briselu kada je riječ o Bosni i Hercegovini te da je kandidatski status povijesna prilika za BiH.

Premijer Golob doputovao je danas u službeni posjet Bosni i Hercegovini, a na platou ispred zgrade institucija BiH, uz vojne počasti, dočekala ga je predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto

- Slovenija ne želi biti prijateljska država BiH, već najveća saveznica - istaknuo je.


Kazao je da Slovenija želi stabilnost u ovom djelu Europe, zbog ekonomskih odnosa među državama, ali i zbog prošlosti.

Istaknuo je da se u Sloveniji dogodila važna promjena unutar države te da se intenzivirao princip solidarnosti među narodima i političke suradnje, jer se samo tako može doći do napretka.

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto kazala je da BiH sa Slovenijom ima tradicionalno dobre odnose, posebno ekonomske te je zahvalila na svemu što čine za BiH u smislu euroatlantskih integracija.

- To je nešto što BiH znači, u formalno pravnom smislu smo bliže korak obitelji EU. Mjesto BiH je u europskoj obitelji - kazala je Krišto.

Golob i Krišto su, između ostalog, razgovarali o kandidatskom statusu BiH, bilateralnim odnosima, mogućnostima unaprjeđenja, kao i regionalnoj suradnji.

Nakon sastanka sa Krišto, Golob će se sastati s članovima Predsjedništva BiH kao i članovima kolegija oba doma Parlamentarne skupštine BiH te će prošetati kroz stari dio Sarajeva.

VIŠE IZ RUBRIKE:
VIŠE NA TEMU:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
Ovu stranicu štiti reCAPTCHA. Primjenjuje se Googleova Politika privatnosti i Uvjeti pružanja usluge.