FOTO Počeli pripremni radovi za nastavak izgradnje Hrvatskog Narodnog kazališta u Mostaru

Nova zgrada projektirana je tako da bude dom ne samo HNK Mostar, već i drugih kulturnih i znanstvenih institucija Hrvata u BiH

BILD.BA | 8. LIPNJA 2023. | 12:48

Počeli su pripremni radovi za nastavak izgradnje Hrvatskog Narodnog kazališta u Mostaru, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Kao što je već poznato sredstva za prvu fazu osigurali su Vlada Hrvatske i Vlada Federacije BiH. Izvođači radova su Promark Mostar i A3 Široki Brijeg. Rok za realizaciju je 10 mjeseci. To znači da bi već na proljeće iduće godine trebala biti završena takozvana roh bau faza, nakon koje slijedio unutarnje uređenje objekte. Na fotografijama ispod prikazan je izgled nove zgrade HNK Mostar, koja će potpuno priomijeniti vizuru središta Mostara.

Novu zgradu Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru projektirao je konzorcij kojeg su činnili; Građevinski fakultet Sveučilišta u Mostaru, Građevinski istraživački centar i mostarski Ecoplan.


Nova zgrada projektirana je tako da bude dom ne samo HNK Mostar, već i drugih kulturnih i znanstvenih institucija Hrvata u BiH. U objektu bi trebali biti smješteni i Hrvatska akademija za znanost i umjetnost u BiH, Simfonijski orkestar Mostar, buduća Akademija dramskih umjetnosti Sveučilišta u Mostaru i Matica hrvatska Mostar.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Očekujete li promjene nakon Lokalnih izbora koji će u BiH biti u listopadu?
Ne, sve će ostati isto
Ma kakve promjene, može samo gore
Očekujem promjenu na bolje
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.