Filmska akcija uTurskoj! Uhićen zloglasni Hrvat koji je vođa međunarodnog narko kartela: Distribuirao je drogu po cijeloj Europi

FOTO: TWITTER

U listopadu je hrvatska policija uhitila 14 njegovih suradnika, a on i još četvorica su pobjegli

BILD.BA | 18. STUDENOG 2023. | 16:55

Ministar unutarnjih poslova Turske Ali Yerlikaya objavio je da je u Istanbulu uhićen hrvatski državljanin Nenad Petrak, vođa međunarodnog narko kartela.

Ministar Yerlikaya je na društvenim mrežama objavio da je Petrak uhićen u istanbulskoj četvrti Uskudar.

Istaknuo je i da je Petrak na čelu međunarodnog narko kartela koji prebacuje drogu iz Južne Amerike u Europu i distribuira je po Europi.

“Hrvatske pravosudne vlasti tražile su Petraka za kojim je raspisana crvena tjeralica Interpola zbog kaznenog djela ‘ubojstvo s predumišljajem'”, rekao je Yerlikaya uz snimku akcije koju su objavile turske vlasti.

Vođa opasnog narko kartela
U listopadu je hrvatska policija uhitila 14 njegovih suradnika, a on i još četvorica su pobjegli. Istragom je obuhvaćeno 19 hrvatskih državljana, a osim prvookrivljenog Petraka, poduzetnika iz Zagreba koji je tražen zbog sudjelovanja u pokušaju ubojstva Josipa Čubelića sredinom travnja ove godine, jedan od okrivljenih je i Filip Romić, koji je pobjegao u Dubai, no uhićen je pri povratku u BiH.

“Utvrđeno je da se Nenad Petrak, kojeg je pratio naš Odjel za borbu protiv narkotika u Istanbulu, Ured za obavještajne poslove i Granični ured pod koordinacijom Generalnog direktorata za sigurnost, nalazi u Uskudaru. Operacija KARTEL-2 je odmah pokrenuta uz podršku Uprave za specijalne operacije Istanbula kako bi bio uhapšen međunarodni krijumčar drogom. Čestitam našim policajcima koji su organizirali akciju”, kazao je Yerlikaya.


Petraka se tereti da je od kraja 2019. do veljače 2023. u na području Hrvatske, nekoliko europskih zemalja te Kolumbije i Sijera Leonea organizirao kriminalnu skupinu radi nabave velikih količina kokaina iz Kolumbije, Španjolske i Sijera Leonea, te krijumčario navedenu drogu zbog preprodaje u Europskoj uniji.

Sumnjiči ga se i za organizirano krijumčarenje velikih količina marihuane i hašiša, koji su skladištili u više gradova diljem Španjolske.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.