Evo zbog čega je srpska voditeljica prognoze dobila otkaz: 'To nije greška nego nemar'

FOTO: SCREENSHOT RTS

Oglasili su se sindikati zaposlenih na Radio-televiziji Vojvodine.

BILD.BA | 24. LIPNJA 2024. | 18:01

U Srbiji se prošli tjedan dogodila neobična situacija i to tijekom prikazivanja vremenske prognoze.

Novinarka Zorana Nikoletić je u Dnevniku RTV-a (Radio-televizija Vojvodine), od 17. lipnja, započela prognozu vremena u Srbiji za naredni dan. Ništa se nije činilo neuobičajeno, dok nije u pola rečenice zastala i izgovorila "Jao Bože", piše vreme.com.

Prilog je nakon toga završen, a voditeljica je odjavila informativnu emisiju. Goran Karadžić, inače generalni direktor RTV Vojvodina, izjavio je kako je pogreška mlade novinarke dovoljna za otkaz. "To nije greška, to je nemar", poručio je Karadžić.


Nakon toga su sindikati zaposlenih na Radio-televiziji Vojvodine (RTV) zatražili od menadžmenta tog pokrajinskog javnog medijskog servisa da se mladoj novinarki preinači kazna raskida ugovora o privremenim i povremenim poslovima zbog nastale situacije.

Naime, u Dnevniku od 17. lipnja u segmentu s vremenskom prognozom, očito je pušten pogrešan prilog. Kako pišu srpski mediji, pogreške poput ove se događaju na televizijama, ali se isprave i prilog se snimi ponovo, ali ovdje je očigledno pogrešan prilog otišao u emisiju.VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Očekujete li promjene nakon Lokalnih izbora koji će u BiH biti u listopadu?
Ne, sve će ostati isto
Ma kakve promjene, može samo gore
Očekujem promjenu na bolje
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.