Evo koliko će roditelji njegovatelji primati naknadu nakon što im umre dijete 

Onda je najavio promjene. Kaže da će roditelji njegovatelji nakon smrti djeteta nakon smrti djeteta naknadu primati 10 mjeseci.

BILD.BA | 21. OŽUJKA 2023. | 10:51

Sinoć je u središnjici HDZ-a održana sjednica šireg Predsjedništva HDZ-a. Plenković se nakon sastanka obratio javnosti.

"Mi smo dobili snažnu podršku od socijalnih partnera, od svih čelnika sindikata, od HUP-a, HGK, HOK-a, potpora Hrvatske poljoprivredne komore, Matice umirovljenika, Zajednice županije, Udruge gradova... i snažna potpora parlamentarne većine. To govori da vlada reagira u pravom trenutku", rekao je, prenosi Index.

"Novi režim od 16 radnih nedjelja u trgovini nalazi pravi balans između obiteljskih i poslovnih obveza", rekao je.


"Ja bih izdvojio pitanje Zakona o socijalnoj skrbi. Mi smo vlada jako osjetljiva, dizali smo prava osoba s invaliditetom. Mi smo podigli naknadu za roditelje djece s teškoćama u razvoju, sad iznosi 4157 kuna. Oporba je tada, prije tri mjeseca, bila protiv", rekao je.

"Podigli smo sredstva za roditelje njegovatelje s 2000 na 4000 kuna. I tada je oporba bila protiv. Mi smo podigli iznos za skupe lijekove sa 100 milijuna eura 2015. na 400 milijuna dana", rekao je.

Onda je najavio promjene. Kaže da će roditelji njegovatelji nakon smrti djeteta nakon smrti djeteta naknadu primati 10 mjeseci.

"Ja sam danas obavio konzultacije s Piletićem. Dao sam mu nalog da se poveća naknada za roditelje njegovatelje. I da se definira period nakon smrti djeteta za 10 mjeseci", rekao je Plenković. "Plus, idemo u Zakon o osobnoj asistenciji i inkluzivnom dodatku. Svi ovi zakoni i promjene idu u smislu opsega, to je veći broj korisnika, kao i naknade", rekao je.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Hoće li se SDA raspasti ili će se doživjeti promjene?
Raspad totalni, gotovi su
Unutarnje promjene i nova lica
Svejedno mi je
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.
Ovu stranicu štiti reCAPTCHA. Primjenjuje se Googleova Politika privatnosti i Uvjeti pružanja usluge.