Erdogan: Prekidam svaki kontakt s Netanyahuom, on više nije netko s kim možemo razgovarati

FOTO: TWITTER

Erdogan je kazao da Turska ne prekida diplomatske veze s Izraelom.

HINA | 4. STUDENOG 2023. | 13:21

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan rekao je da prekida svaki kontakt s izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom zbog izraelskih napada na pojas Gaze.

- Netanyahu više nije netko s kim možemo razgovarati. Prekrižili smo ga, rekao je Erdogan, prenose turska glasila.

Turski predsjednik koji se s Benjaminom Netanyahuom prvi put sastao u rujnu u New Yorku, izjavio je 25. listopada da otkazuje sve planove za put u Izrael, rekavši da ga je izraelski premijer "iskoristio".


- Nećete naći nijednu drugu državu čija bi se vojska ponašala tako neljudski, istaknuo je govoreći o izraelskom odgovoru na krvavi napad Hamasa 7. listopada u kojemu je na izraelskoj strani poginulo 1400 ljudi, većinom civila.

Ministarstvo zdravstva palestinskog Hamasa priopćilo je da je 9.488 ljudi, među kojima 3.900 djece poginulo u pojasu Gaze od početka rata s Izraelom koji neprekidno bombardira to područje.

Erdogan je kazao da Turska ne prekida diplomatske veze s Izraelom.

Podsjetio je da je ravnatelj turske obavještajne službe (MIT) Ibrahim Kalin vodio napore Turske kako bi se rat zaustavio uz pomoć posredovanja.

- No po njegovim riječima, Netanyahu je glavni krivac za sukobe i "izgubio je potporu svojih građana". Trebao bi se povući i prekinuti ovu situaciju, kazao je Erdogan.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Kako će Hrvatska proći na Euru?
Osvojit će ga
Bit će u top 4 reprezentacije
Neće napraviti ništa posebno
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.