Epilog beogradskog triler - horora u režiji 14-godišnjeg dječaka: Ubio osmero učenika i zaštitara, krvi je bilo posvuda

Milan Nedeljković, predsjednik općine Vračar u kojoj se nalazi škola, rekao je da se liječnici bore za profesoričin život.

HINA | 3. SVIBNJA 2023. | 13:04

Četrnaestogodišnji dječak ustrijelio je u srijedu ujutro svoju nastavnicu u beogradskoj osnovnoj školi prije nego što je otvorio vatru na druge učenike i zaštitare i ubio ukupno devet ljudi, priopćilo je srbijansko ministarstvo unutarnjih poslova.

Milan Milošević, otac jedne od učenica Osnovne škole Vladislava Ribnikara, rekao je da je njegova kći bila u razredu gdje je pucano.

"Uspjela je pobjeći. (Dječak) ...prvo je pucao u učiteljicu, a onda je počeo nasumično pucati", rekao je Milošević za N1.


Milan Nedeljković, predsjednik općine Vračaru kojojse nalazi škola, rekao je da se liječnici bore za profesoričinživot.

U priopćenju ministarstva unutarnjih poslova navodi se da je je ubijeno osmero djece i zaštitar, a šestero djece je hospitalizirano zajedno s nastavnicom.

Policija je priopćila da je uhićen učenik sedmog razreda.

"Vidio sam zaštitara kako leži ispod stola. Vidio sam dvije djevočice čije su majice bile krvave. Kažu da je (napadač) bio miran i dobar učenik. Nedavno je došao u njihov razred", dodao je Milošević koji je došao na mjesto događaja nakon pucnjave.

Policajci skacigama i pancirkama ogradili su područje oko škole.

"Vidjela sam djecu kako trče iz školevrišteći. Roditelji su došli, bili su u panici. Kasnije sam čula tri pucnja", rekla je za državnu TV RTS djevojka koja pohađa obližnju srednju školu.

Žrtvama se pruža pomoć, a istraga o motivima pucnjave je u tijeku, navodi policija u priopćenju.

Vlada Srbije zakazala je za danas popodne izvanrednu konferenciju za medije na kojoj će govoriti ministri obrazovanja i zdravstva i predstavnik policije.

VIŠE IZ RUBRIKE:
VIŠE NA TEMU:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Očekujete li promjene nakon Lokalnih izbora koji će u BiH biti u listopadu?
Ne, sve će ostati isto
Ma kakve promjene, može samo gore
Očekujem promjenu na bolje
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.