Elon Musk tvrdi da je Kina ozbiljno zainteresirana za okvir za umjetnu inteligenciju

Dodao je da se zalagao za propise i nadzor umjetne inteligencije, uključujući i na svojim sastancima u Kini.

BILD.BA | 13. SRPNJA 2023. | 12:07

Američki poduzetnik i milijarder Elon Musk smatra kako je Kina zainteresirana za kooperativni međunarodni okvir za umjetnu inteligenciju, iz razgovora koje je vodio kada je posjetio Kinu prije nekoliko tjedana.

Musk je to izjavio na Twitter Space događaju s dvojicom američkih kongresmena, demokratom Ro Khannom i republikancem Mikeom Gallagherom.

- Kina je definitivno zainteresirana za rad u kooperativnom međunarodnom okviru za regulaciju umjetne inteligencije, rekao je Musk.


Dodao je da se zalagao za propise i nadzor umjetne inteligencije, uključujući i na svojim sastancima u Kini.

Prije nekoliko tjedana, Musk je otputovao u Kinu, gdje njegova tvrtka za električne automobile Tesla ima tvornicu u Šangaju, i sastao se s kineskim ministrima vanjskih poslova, trgovine i industrije u Pekingu.

Susreo se i s potpredsjednikom kineske vlade Ding Xuexiangom. Nakon sastanka s dužnosnicima tijekom svog putovanja u Kinu, Musk je prošli mjesec rekao da će kineska vlada nastojati inicirati regulacije umjetne inteligencije u Kini.

Nekoliko vlada razmatra kako ublažiti opasnosti tehnologije u nastajanju, koja je doživjela procvat ulaganja i popularnosti među potrošačima posljednjih mjeseci nakon izdavanja OpenAI-jevog ChatGPT-a.

Regulatori diljem svijeta pokušavaju sastaviti pravila koja reguliraju korištenje generativne umjetne inteligencije, koja može stvarati tekst i slike, a čiji se utjecaj uspoređuje s utjecajem interneta.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Očekujete li promjene nakon Lokalnih izbora koji će u BiH biti u listopadu?
Ne, sve će ostati isto
Ma kakve promjene, može samo gore
Očekujem promjenu na bolje
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.